Ik weet niet wat het is, maar ik vergeet zo vaak wachtwoorden. En dan niet 1 of 2 keer, nee echt zowat altijd, continue. In m’n telefoon zetten of ergens op een briefje is niet zo slim. Vaak gebruik ik dan maar een simpel wachtwoord en vaak dezelfde. Om het op die manier toch maar soort van te onthouden. Veilig is het niet, wel makkelijk, niet nadenken maar meteen in te tikken en hoppa het werkt! Lekker toch.
En dan zo’n vraag op de desbetreffende site als je je wachtwoord vergeten bent, tenminste als de site je genadig is. Want dan krijg je tenminste je veiligheidsvraag. In andere gevallen moet je je mailadres invullen voor een nieuw aan te maken wachtwoord. Gelukkig heb ik maar twee mailadressen anders liep ik daar ook meteen stuk. Mijn veiligheidsvraag heeft te maken met mijn overleden kat. Raar maar waar, die naam kan ik toch simpelweg niet meer vergeten? Degenen die mij goed kennen proberen waarschijnlijk meteen deze site, mijn Facebook, Instagram etc. te hacken ;) Maar helaas voor hen, het wachtwoord heeft nog iets meer (gelukkig maar) dan de naam van mijn overleden kat.
Mark, mijn man (nee niet mijn overleden kat…, of hond) word echt simpel van me, zo vaak dat ik mijn wachtwoorden vergeet. Als ik eens niet de naam van mijn kat gebruik omdat die al te vaak gebruikt is en ook die weleens saai word, dan maar mijn overleden hond ;)
Ja Mark wordt simpel van me als ik weer eens wanhopig kreun dat ik mijn wachtwoord niet meer weet en de site een niet zo makkelijk op te vragen vergeten wachtwoord functie heeft. Of ik snel moét inloggen, mijn-leven-hangt-ervan-af-waarom-weet-ik-het-niet-meer. Echt wat een naar gevoel, laat staan de impact ervan op mijn leven;).
Digi-d wachtwoord vergeten bijvoorbeeld, ik noem er maar even eén. Daarbij moet je ook je gebruikersnaam weten, neeéé ook dat nog eens! Want wat was die dan ook alweer…?
Of dat ik mijn pincode niet meer weet, moet je ongeveer vijf werkdagen wachten op je (nieuwe) pincode. Daarbij dan weer niet je brief te vergeten met afhaalbewijs als je naar de bank toe gaat.

Daarom ben ik erg blij met de ‘’one password’’ app. Deze app slaat al je wachtwoorden op en door eén hoofdwachtwoord kom je de app in, waardoor je op die manier bij de rest van je wachtwoorden kan. Voor welke site/inlog dan ook. Super handig!
Enne… natuurlijk niet je hoofdwachtwoord vergeten. Ja ik weet hem nog, en nee niets met een overleden kat naam zit erin :).

Image for post
Image for post

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store