Seo keresőoptimalizálás mobilra

Keresőoptimalizálás mobil seo

SEO, azaz keresőoptimalizálás mobiltelefonra

Manapság még mindig a Google határozza meg a fő irányelveket az internetes keresések, vagyis a keresőoptimalizálást tekintve. Emiatt a Google-t sok támadás is éri, hogy ezeket az irányelveket túlságosan erőszakosan teszi, és ezáltal erőszakosan, nyomulósan uralja a piacot.

Mindettől függetlenül, weboldalunkat és annak keresőoptimalizálását nem csak azért célszerű mobiltelefonra is tökéletesíteni, mert az a Google-nak megfelel és ezáltal megfelelőbb helyre rangsorolja oldalunkat a találati listáján, hanem azért is mert már az emberek túlnyomó része is, akik az oldalunk látogatói többnyire mobil felületről keresnek rá weboldalunkra, és ha ezen, felületen a megjelenés nem megfelelő minőségű, sajnos könnyedén veszíthetünk látogatókörünkből.

seo keresőoptimalizálás mobilra

Melyre már többször volt példa…

Megállapítható tény az, hogy egyre növekvő arányokat mutat az internetezők mobil eszközökről való keresése, mely nagymértékben hat a SEO keresőoptimalizálás változásait tekintve, tehát hatással van a keresőoptimalizálásra. Egy 2014-es felmérés alapján bizonyították, hogy a lokális keresések fele mobil eszközről indult, és ez az arány azóta megállás nélkül csak növekszik.

Itt tennék említést arról, hogy a mobil eszközről történő keresés optimalizálási szempontjai eltérnek az asztali gépek, vagy laptopok keresőoptimalizálásának szempontjaitól, ami arra vezethető vissza, hogy a kezelési felület módja és mikéntje is más, valamint a mobilon történő internetezési szokások is teljesen mások.

Mindezen okok együttes hatásának megfelelően változtatja, és folyton finomítja a Google mobil keresőoptimalizálás eszközökre történő találati listáját, melynek az az eredménye, hogy a találatok soha nem ugyan azok, mindig más találatot eredményez.

Másik rendkívül fontos tény, hogy folyton növekvő számokat mutat a mobiltelefonról történő internetes vásárlások száma, tehát az elektronikus online kereskedelemtől kicsit sincs elmaradva a mobilkereskedelem, sőt egyre inkább felzárkózást mutat, igaz ehhez nagymértékben hozzájárul a mobil PPC, vagyis a kattintás alapú fizetett hirdetések sokasodása.

És, hogy mindebből mi is következik? Leginkább az, hogy ha Ön cégtulajdonos és weblapot üzemeltet, és hosszútávra tervez, akkor mindenképpen gondolnia kell a SEO -ra , vagyis a keresőoptimalizálásra!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.