SS15-kampagner i sort/hvid

By Malene Birger

Igen i år er By Malene Birgers kampagne holdt i sort/hvid og med en eftertragtet model i front — denne gang Hana Jirickova. Af tidligere modeller kan nævnes Freja Beha, som i 2014 gjorde et comeback i international og dansk mode. Brandet og Malene Birger er kendt for sin gennemførte æstitiske sans, hvor sort, hvid og beige er de gennemgående “farver”. Til den kommende modeuge er det Christina Exsteens anden kollektion for brandet, siden hun overtog Malene Birgers job som chefdesigner.

Hana Jirickova

Calvin Klein

Der gik et chok gennem både mode- og musikbranchen, da Calvin Kleins nye kampagne blev offentliggjort. Det var ingen ringere end Justin Bieber, der havde smidt blusen. Photoshoppet eller ej, så må man sige, at han da gør det meget godt… Og Lara Stone er lækker som altid. Denne gang er hun photoshoppet, men respekt for hendes uredigerede for System Magazine.

Calvin Klein ridder i forvejen på en bølge af succes, der for alvor tog til med #’et #MyCalvins, hvor alle fra Kendall Jenner til københavnere uploadede et billede af sig selv iført Calvin Klein-undertøj. Der ligger i skrivende stund over 66.000 billeder med #MyCalvins.

Hvert år venter modebranchen på offentliggørelsen af Calvin Klein-kampagner — ikke for at se de nyeste styles (der er sjældent meget nyt i selve tøjet), men fordi kampagnerne altid formår at skabe en hype, en inspirerende enkelthed og et tidsbillede.

Justin Bieber og Lara Stone

Givenchy

Af seje, uventede kampagnemodeller i år er 47-årige Julia Roberts ikke til at komme uden om. Hun var på ingen måde glemt, men heller ikke top-of-mind. Riccardo Tisci for Givenchy har virkelig gjort et scoop. Det er ikke alle, der kan se så cool ud som Julia Roberts i et sort suit, hvid skjorte og neutralt, naturligt hår og makeup.

“Hun er fantastisk som kvinde. Jeg elsker hende så meget: Hun er sjov, ironisk, intelligent, kulturel — hun har bare det hele! (…) Det er en anderledes, frisk og ny måde at se Julia — meget cool og urban. Jeg kan godt lide, når kampagner er ægte, og idag tror jeg, at det er meget moderne at være ægte. Jeg synes, at det er en meget ærlig kampagne”, udtaler Riccardo Tisci

Kampagnen er skudt af Mert Alas og Marcus Piggott, og selvom Julia Roberts har et af verdens mest berømte smil (og tandsæt), viser kampagnen ikke en storsmileden, men en magtfuld kvinde.

Julia Roberts
One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.