Γιατί πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η «δόλια» σκέψη της ημέρας

Για τον κ. Τσίπρα και το συνονθύλευμα του θα ήταν μεγάλη τύχη να ηττηθεί και να βρεθεί στην αντιπολίτευση. Έτσι θα αναλάβουν οι «άλλοι» να εφαρμόσουν το μνημόνιο που η δική του αποτυχημένη πολιτική έφερε και αυτός θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα, που τόσο βίαια διέκοψε στις 6 Ιουλίου!

Θα είναι ελεύθερος να διαμορφώσει εκ νέου το αφήγημα του! Θα πει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά και αναγκάστηκε να υποχωρήσει για να μην καταστραφεί η χώρα. Θα πει ότι τον έριξε ο Λαφαζάνης και δεν τον άφησε να κυβερνήσει και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου (λες και το υπόγραψε άλλος), ενώ θα έχει τον χρόνο να ελέγξει απόλυτα και να ανασυγκροτήσει το τραυματισμένο του κόμμα. Θα κατέβει ξανά στους δρόμους και θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Θα σαμποτάρει με κάθε τρόπο την εθνική προσπάθεια.

Αναμφίβολα η αξιοπιστία του έχει κλονιστεί, αλλά -μην αμφιβάλλει κανείς- θα βρει ξανά ευήκοα ώτα! Οι πολίτες έχουν αποδείξει ότι υποδέχονται θερμά όποιον τους χαϊδεύει τ’ αυτιά με ωραία λόγια και τους δίνει -έστω και φρούδες- ελπίδες. Αρκετοί θα τον υποδεχτούν με χαρά και σε ένα-δυο χρόνια, όταν η όποια κυβέρνηση, θα έχει φθαρεί από την εφαρμογή του μνημονίου και την ύφεση, ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει ως σωτήρας.

Και αν όλο αυτό θα είναι «θετική εξέλιξη» για τον κ. Τσίπρα , δεν συμβαίνει το ίδιο με τη χώρα! Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του περιθωρίου, μόνο πρόσκαιρα έχουν ηττηθεί. Το διάστημα της βίαιης προσαρμογής και της διάψευσης των προσδοκιών ήταν πολύ μικρό. Ακόμα και τώρα αρκετοί πολίτες αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα όπως ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Εφευρίσκουν απίθανες θεωρείες για να δικαιολογήσουν την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε φταίει ο Γιάνης, πότε η Ζωή και πότε Παναγιώτης (η αριστερά πάντα αγαπούσε τις θεωρίες περί «εσωτερικού εχθρού»).Είναι θέμα χρόνου, να ανανήψει η παράνοια και η πλάνη.

Αν λοιπόν θέλουμε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή, ίσως πρέπει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, να «αναγκαστούν» να κυβερνήσουν!

Να υπερψηφιστούν στις εκλογές και να εφαρμόσουν τα μέτρα που η αποτυχία τους έκανε αναγκαία. Να πιουν μέχρι τέλους το ποτήρι! Μόνο έτσι θα ηττηθούν οριστικά τα τέρατα του λαϊκισμού και της ιδεοληψίας. Και μάλιστα από τον ίδιο κομματικό φορέα που τα εξέθρεψε. Αν τώρα πάρουν μαζί τους στον χαμό αυτή την στρεβλή αριστεροσύνη που κομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα καλύτερα. Αν μη τι άλλο, το λες δικαιοσύνη.