Συναίνεση ή προσκλητήριο ηλιθίων

Η πιο δημοφιλής λέξη τις τελευταίες ημέρες είναι η «συναίνεση». Είναι γεγονός ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι τόσο μεγάλες, που καθιστούν τη συναίνεση και η συνεννόηση απολύτως απαραίτητες. Όπως έχει δείξει εμπειρία από το 2009, κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, έδειξαν έμπρακτα τη διάθεση τους για συνεννόηση το καλοκαίρι, όταν στήριξαν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, αυτό ήταν γεμάτο φορομπηχτικά μέτρα, με ελάχιστες μεταρρυθμίσεις και μειώσεις δαπανών.
Αμέσως μετά σύρθηκαν σε εκλογές και λοιδορήθηκαν ελεεινά, ακριβώς επειδή συμφώνησαν!

Τώρα καλούνται να παίξουν ξανά το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» και να συμφωνήσουν, σχεδόν a priori, για το ασφαλιστικό και σε ό,τι κατεβάσει η κούτρα του κάθε Κατρούγκαλου και Ρομπόλη! Και αν το καλοκαίρι η συμφωνία ήταν ζήτημα εθνικής επιβίωσης και δεν υπήρχε εναλλακτική, τώρα θα είναι όντως ηλίθιοι αν συμφωνήσουν στο παραμικρό, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείξει έμπρακτα ότι εννοεί όσα λέει.

Θέλει η κυβέρνηση συναίνεση; Θαυμάσια!

  • Ας ξεκινήσουμε από την άμεση αποκομματικοποίηση του κράτους. Την απομάκρυνση όλων των κομματικών στελεχών και συγγενών και την αντικατάστασή τους με στελέχη που θα επιλεγούν μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες.
  • Αλλαγή του εκλογικού νόμου ως προς το αναλογικότερο και κατάργηση του bonus των 50 εδρών.
    Συνταγματική αναθεώρηση και κατάργηση του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  • Αξιολόγηση στο δημόσιο και απόλυση επίορκων και άχρηστων εργαζομένων.
  • Διοικητική μεταρρύθμιση, μηχανοργάνωση και ηλεκτρονικές διαδικασίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου για την παιδεία
  • Δραστική μείωση κρατικών δαπανών ( επιχορηγήσεις ταμείων, σάπια αεροπλάνα, κλείσιμο κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κλπ.)

Ας ξεκινήσει η κυβέρνηση από αυτά και θα έχε περισσότερη συναίνεση από όση ονειρεύεται.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Aris Sfakianakis’s story.