Photo by rawpixel on Unsplash

2019 esimesed kuud

Kerli Ruul

--

Hei-hei !

Kahjuks pole ma ammu midagi kirjutanud. Proovin end parandada :). Veebruar oli minu jaoks eriti kiire aeg, sest uus semester algas ja pidin uuesti kooliga tegelema hakkama. Neile, kes ei tea, siis omandan oma teist kõrgharidust.

Vahel muutsin ka oma harjumusi. Juba kuu aega olen ärganud varem ülesse (1,5 tundi varem, kui tavaliselt ärkan). Varem ärkamine annab mulle võimaluse teha selliseid asju, mille jaoks tavaliselt õhtuti aega ei leia.

Nii otsustasingi oma hommikuid sisustada raamatu lugemisega või ujumas käimisega. Mulle on alati meeldinud lugeda raamatut, aga ei ole kunagi leidnud piisavalt aega selleks. Hommik on selleks väga hea aeg, sest naabrid ei kolista ega ise ei viitsi ka kolistama hakata.

Üks põhjus, miks panin lugemise hommikusse oli see, et mulle meeldib lugeda. Teine põhjus oli see, et panin 2019 aasta eesmärgiks lugeda vähemalt üks raamat kuus ehk 12 raamatut aastas.

2019 aastal loetud raamatud on:

  • 2019.01 — “Babüloni rikkaim mees” G.S. Clason
  • 2019.02 — “Steve Jobs” W. Isaacson
  • 2019.03 — “Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future” P. Thiel ja B. Masters

Seoses raamatute lugemisega on minu eelarves kulud suurenenud, sest pean aina tihedamini uusi raamatuid tellima. :D

Enne varem ärkamist käisin ujumas laupäeva õhtuti. Aja möödudes taipasin, et see pole just parim aeg. Kuna laupäev on just see päev, kus mul on külalised või lähen ise teisele külla ehk teised plaanid muutusid tähtsamaks. Nii otsustasingi panna ujumise hommikusse, siis ei teki tähtsamaid plaane kui ujumine.

Kindlasti soovitan teistel ka varem ärgata ja tegeleda selliste asjadega, mida oled tahtnud ammu teha, aga pole aega leidnud. Tunni või kahega on võimalik hommikuti teha palju. Lisaks segavaid faktoreid on ka vähem.

Hommikuti asjalik olles tekib iga päevaga aina suure soov olla veel asjalikum. Seoses sellega on plaan järgmisest nädalast veel varem ärgata (30 min), et hommikustele tegevustele anda rohkem aega.

Natuke numbrites ka :)

Säästu protsent läbi aja

2019 keskmine säästu määr on 79% ehk 9% parem kui oli 2018 aasta keskmine. :) Muidugi see keskmine protsent läheb alla, sest hetkel keskmist tõstis märtsikuu tulumaksu tagastuse panemine säästudesse.

Muidugi kõik need säästu ei istu pangakontol vaid raha on pandud raha teenima. Nagu meil on tavaks teha iga kuu paar tehingut USA börsil. Nii tegime ka need kolm kuud (märtsi kuu tehingud on juba tehtud). Sai ostetud paari uue ettevõtte aktsiaid ja paari olemasoleva ettevõtte aktsiaid. Lisaks sellele sai Funderbeam keskkonnas ostetud juurde osalust ettevõttest, mida juba omame ja avaldatud soovi omada uut ettevõtet (kampaania veel aktiivne).

Photo by Michael Longmire on Unsplash

Enamus ettevõtteid keda omame maksab dividende kord kvartalis. Kõik esimese kvartali dividendid pole laekunud, kuid prognoositav tulemus peaks jääma $200 juurde (bruto). Meie aastaeesmärk on koguda kokku dividendidelt $1000. Eks näis, kuidas sellega läheb. Võibolla on liiga “lihtne” eesmärk esimese aasta jaoks pandud.

Järgmise postituseni!

--

--