Generation 500

Det är kväll och jag öser på som få med den nya boken Generation 500, som inom en snar framtid ska lämnas för tryck för att sedan släppas senare i maj.

Boken, som är en uppföljare av Generation 64, är skriven av Jimmy Wilhelmsson och handlar om hemdatorn Amiga 500 som kom till Sverige 1987. I boken intervjuas människor om deras uppväxt med Amiga 500. Vi snackar spel, musik och finfin grafik.

Min egna första dator var, vad den förgångna boken handlar om, en Commodore 64. Jag kan än idag uppskatta det fantastiska spelen och den får nästintill gåshud när jag då och då kickar igång min fina retroburk. Spel som Bruce Lee, Summer Games, International Karate, Paperboy, och Ghost’n’Goblins får mig att småfnittra av nostalgilycka.

Jag är glad att vi på Dolores tackade ja för att ge design även till denna historiska bok och vill nu ta tillfället i akt att kränga en smula. Så, passa på att förhandsboka nu så riskerar du inte att stå utan. Förutom mängder av smågodis får du som förbokare även ett fint slipcase som rymmer både Generation 64 och Generation 500.