Ο κίνδυνος του “Omnibus Account”

Δεν αφορά όλους, αλλά όσους τους αφορά είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε και που έρχονται …

Φίλος που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους έλληνες στο χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών, εξηγεί τα παρακάτω για τα omnibus accounts και τους κινδύνους που ενέχουν στην τρέχουσα περίοδο:

(παραθέτω αυτούσιο το κείμενο του)

Καλημέρα, πολλοι φιλοι εχουν παει σε τραπεζικα ιδρυματα εσωτερικου, και ζητωντας να σωθούν, ψώνισαν Α/Κ ή ομολογα εξωτερικου Υπολογίζω γυρω στα 35–45 δισ!!

Σε περιπτωση εντολης δεσμευσης χρηματοοικονομικων στοιχειων απο το Υπουργείο Οικονομικων και επιβολης εκτακτης εισφορας, και εκτος των καταθεσεων, νομιζουν οτι τα χρηματα τους ειναι στο εξωτερικο?

Αν Ναι κανουν λαθος … ειναι στο χειριστη του επενδυτικου λογαριασμου τους, δηλ. την τραπεζα ή την χρηματιστηριακη στην Ελλαδα που χρησιμοποιησαν για να αγορασουν το προιον, σε εναν λογαριασμο “ΚΟΥΒΑ”, οπου μπαινουν τα χρηματα ολων οσων θελουν να αγορασουν προιοντα εξωτερικου (omnibus account).

Η εκδοτρια τραπεζα ή η εταιρεια διαχειρισης των Α/Κ εξωτερικου, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Ξερει μονο την τραπεζα στην Ελλαδα απο οπου το αγορασαν…..

Τωρα αν, λεμε αν, ερθει το ΟΧΙ, και οι τραπεζες δεν ξανανοιξουν, και εχουμε χρεοκοπια, απο που θα παει ο κοσμος να παρει τα λεφτα του?

Απο την εκδοτρια ΑΕΔΑΚ του εξωτερικου που δεν τον ξερει? Μαλλον θα περιμενει τον εκκαθαριστη ! της Ελληνικη τραπεζας για να δει αν θα του μεινει κανενα κοκκαλακι!!!!!

Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις ρωτωντας τους αν τα χρηματα που εχεις επενδυσει στο εξωτερικο-στο ονομα σου -μπορεις να τους ζητησεις να στα καταθεσουν απευθειας σε τραπεζα του εξωτερικου σε λογαριασμό σου, χωρις να περασουν απο Ελλαδα …

Φιλιά και καλο κουραγιο….

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.