BrandBikes — Geef werknemers een fiets in ruil voor branding

Molt Amsterdam — BrandBikes

BrandBikes — www.brandbikes.nl staat voor ‘Bikes for Business’. Wij bieden bedrijfsfietsen aan in de huisstijl van jouw bedrijf.

“BrandBikes heeft voor de medewerkers van Curves de ideale bedrijfsfiets ontworpen waardoor de medewerkers het goede voorbeeld geven aan onze klanten. De fietsen promoten een actieve levensstijl en onze medewerkers zijn trots om dagelijks hun Curves fiets te pakken.”
Frank Polman, CEO Curves

BrandBikes in een notendop

Bushalte advertenties verdwijnen na een maand, onze bedrijfsfietsen blijven jarenlang in het straatbeeld. Naast branding zorgen onze bedrijfsfietsen ook voor gezondere medewerkers en draagt het bij aan een duurzame uitstraling.

Wij zetten wel bewust in op de subtiele branding van fietsen, wij vinden het belangrijk dat de werknemer geen schreeuwerig uithangbord wordt.

Curves Bike

Het ontstaan van BrandBikes

BrandBikes is ontstaan in Malmö, Zweden. Om nauwkeuriger te zijn, in een lokale koffiebar genaamd Wayne’s Coffee. In Zweden hebben wij (Floris Wilmink & Koen Grosman) onze masteropleiding gevolgd aan Lund University in de richting Entrepreneurship & Innovation. Tijdens de wekelijkse zoektocht naar de lekkerste koffietentjes in Malmö discussieerden wij altijd over ideeën om een bedrijf te starten, totdat wij eind 2016 op BrandBikes kwamen.

Voor wie is het bedoeld?

Bedrijven die branding en de gezondheid van de medewerker hoog in het vaandel hebben. Daarnaast kun je ook denken aan bijvoorbeeld hotels die fietsen aan hun gasten kunnen aanbieden als extra service. Verder kun je denken aan een bedrijf als Coca-Cola die een giveaway actie organiseert voor zijn klanten.

Koen Grosman & Floris Wilmink — De oprichter van BrandBikes

Gezichten achter BrandBikes

Wij (Floris Wilmink & Koen Grosman) gaan al sinds de basisschool door het leven als beste vrienden. Anders dan je misschien zou verwachten van beste vrienden lopen de interesses nogal uiteen bij ons. Zo heb ik twee linkerhanden en kijkt Floris mij verbaasd aan als hij vraagt de ringsleutel aan te geven om het voorwiel van de fiets erin te zetten. Aan de andere kant, heb ik weer meer ervaring op het gebied van ondernemen en branding.