Foto: Shutterstock

Vidste du, at 37 procent af arbejdsgiverene screener dig på sociale medier før samtalen?

Og derfor skal du bruge dem aktivt, når du skal finde dit næste studiejob. Her er en guide til, hvordan du bruger sociale medier til at gøre dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver.

Vær bevidst om, at dine profiler på sociale medier er en del af dit personlige brand

Det kan lyde underligt at tale om at have et brand, når man blot er studerende og gerne vil have erfaring og en skilling til at supplere SU’en. Du må dog ikke underkende, at din Facebook-profil og LinkedIn-side dukker op, når arbejdsgiveren googler dit navn.

Derfor skal de se godt ud. Seriøse, spændende og en grund til at kalde dig til samtale.

Gå strategisk til det

Inden du slår dig løs med lækkert indhold på sociale medier, skal du tænke strategisk og fremadrettet.

Tænk over, hvor du gerne vil hen i din karriere. Hvilken virksomhed vil du arbejde for og hvad kræver det?

Når du har fundet de egenskaber, det kræver, kan du bruge dit studie til at udvikle dig i en bestemt retning, som bringer dig tættere på, hvor ønsker du at sidde om 5 eller 10 år.

Dine profiler på sociale medier skal fortælle historien om, hvordan du tilegner dig færdigheder. Så kan arbejdsgiveren se, at du passer til jobbet og er motiveret.

Kend din målgruppe

Når du overvejer fremtiden, så tænk over, hvilken type virksomhed du gerne vil have job i. Offentlig, privat, NGO eller noget helt andet? Forsøg at ramme et sprog og en stil, som matcher den type virksomhed, du drømmer om.

Som det tit gælder i kommunikation, er det modtageren, der har ret. Det er derfor afgørende, at du tænker over, hvordan målgruppen vil forholde sig til det, du skriver.

Fremstå seriøs

Uafhængigt af hvor du vil arbejde, skal du virke seriøs. Så tiden med pinlige Facebook-billeder fra festen er slut.

Signalerer din profil mangel på seriøsitet, kan det i sidste ende være skadeligt for din jobsøgning. Sørg for at målrette dine opdateringer, så du signalerer den rette professionalisme i din offentlige profil, og kun sender personlige opdateringer til dit nærmeste netværk.

Hvis du bare MÅ poste noget, der ikke har relevans for dit jobsøgende image, kan du bruge filteringsfunktionen, så kun dine venner kan se opslaget.

Hold det opdateret, relevant og aktivt

Særligt når det drejer sig om LinkedIn, glemmer mange at opdatere deres profil med nye erfaringer og projekter. Men virksomheder vil ofte, når de kigger på din profil, hæfte sig ved, om informationen er relevant og aktuel. Sørg for, at du løbende har de vigtigste og nyeste informationer delt på de sociale medier, og at du ’brander’ dig selv på det job eller branche, du gerne vil have.

Desuden skal du være aktiv. Det er ikke nok ’bare’ at sidde på sin egen profil og forvente, at virksomhederne kommer til én. Sørg for at følge relevante grupper og virksomheder, deltag i faglige diskussioner, og del nyheder og artikler.

Brug mediernes forskellige styrker

Twitter er til de korte opdateringer og dialogen med virksomhederne. LinkedIn er til dit faglige netværk, der skal vedligeholdes. Facebook bruger du til at nå bredt ud i dine venners netværk.

Tænk over, hvordan du bruger medierne. Hvor passer dit indhold bedst?

Sæt ord på din faglighed

Lav en bruttoliste af eksempler på opgaver, som du har været fagligt glad for, fået positiv feedback på eller har skabt gode resultater. Sørg for, at eksemplerne er synlige, når arbejdsgiveren besøger din profil eller blog. Klassisk ”Don’t tell it, show it.”

Har din yndlingsvirksomhed lige slået dit drømmejob op?

send dit cv, eventuelt din ansøgning og stillingsopslaget til vores karriererådgivning. Så kan du få en mail eller et telefonopkald, hvor du får gode råd og vejledning. Du skal udfylde denne formular.

Men ellers kan du begynde at opbygge dit personlige brand på de sociale medier, som kommer til at skaffe dig drømmejobbet. Held og lykke.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.