Mindig is vágytam arra, hogy legyen egy igazi jó barátnőm…


…még jobb, ha barátnőim, igazi Szex és NY-os csajos csapat, lányos programokkal, nagy beszélgetésekkel, egymás hajának fésülésével (nem..) :)

első közös képünk :) Városliget, fotózás az új nikonnal. ezermillióóó éve

De engem nem szeretnek a nők. Az egy külön bejegyzés tartalma, hogy miért. Viszont idén 10 éve megismerkedtem valakivel.

Nem is tudom, pontosan hogy volt a sztori, az első beszélgetéseink… Ültünk a Stefiben és én azon méláztam, h I vagy A… nem? Aztán ennyiben is maradt, és kellett két év, mire újra egymásra találtunk, most igazán.

Ő a legjobb lánybarátom. Szerintem mindenben különbözünk. Ő alacsony, törékeny, hullámos hosszú hajú, kék szemű. Én magas, barna hajú, bőrű és szemű. Ő az operákat és Mozartot szereti, én az alternatív spanyol zenét és az okosan modern színházat. Ő kosztüm, decens ruhák, én bármi csak ne formális, és kócos haj. Ő smink, én napszemcsi, ő magas sarkú, én mezítláb.

A pasi kérdésben is különbözünk, hála az égnek. Neki a barna, sötét szemű, gengszter képű, “instant 10 év szegedi Csillag” — srácok a zsánere, nekem pedig a magas, sportos, szőke hajú, kék szemű, csibész tekintetűek. Egyszer emlékszem, mindketten szinglik voltunk, és elmentünk a Gödörbe Random Trip koncertre. Azzal játszottunk, hogy a másiknak kellett javasolni pasikat és az nyert, aki a legtöbb olyat tudta mondani, akire a másik rábólintott. Hát vért izzadtunk a feladaton :)

Bármikor számíthatok rá, és ő is rám. És ez nem csak duma. Amikor az egész életem romba dőlt, nem volt kérdés, kit hívok először, ki az aki a kocsiban hátulról átölel, miközben taknyom-nyálam egybefolyik és üvöltve zokogok, és azt mondja, hogy semmi baj nem lesz. És ült mellettem, velem napokat, hogy biztos legyen benne, túlélem.

És amikor őt bántották, a legjobban ahogy nőt csak lehet sem volt kérdés, hogy nálam lakik, vigyázok rá, és nem engedem, hogy többet bántsák. Védőháló, mit háló, bunker :)

Elvittem a köveit a Caminón. Letettem a kereszt alá, és imádtam cipelni!


Istenem, hányszor költöztünk. Ja, és engedtem, hogy levágja a hajam. Olló, bor és egy sírva-röhögős este…


Nem kérdés, hogy van virágja a hátamon persze..

Jártunk együtt jógázni, majd egy évig. Annyira szenzációs volt nézni, ahogy alakul, küzd és gátlásos husis lányból igazi gyönyörűséges nővé érik. Egy fiúval sose lehet megbeszélni azokat a dolgokat, amiket a legjobb barátnőddel. A testedről, a komplexusaidról, és a legjobb barátnő ismérve, hogy őszintén jelez vissza. Igen, kerekedik a feneked. Nem, nem áll jól az a ruha. Igen, csodajól látszik már a derekad íve. Gyönyörűen csináltad azt a pózt. Talán az, hogy valóban nagyon különbözünk segít abban, hogy ne legyen közöttünk verseny. Nekem sosem lesz göndör hajam, sem világító kék szemem, és ő sem lesz 173cm magas. Na és?

Az alap, hogy minden reményteljes lovagnak, akinek bemutat elmondom, hogy oké, nincsen anyósod, DE! Itt vagyok én, és ha csak egy ujjal is bántani mered ezt a lányt, megöllek. És komolyan is gondolom!

Random jutnak eszembe a sztorik. Amikor pár éve Cserit bevittem az egyetemre, és azt se tudta melyik a feje meg a lába. És ma már, kész anyuka lehetne belőle, gondoskodó, gyermekekhez értő, odafigyelő, rajongásig okosan szerető. Biztosan ő lesz a keresztanyuja a kisgyerekeimnek. És ha a szerelmemmel kettesben szeretnénk lenni, csak áthajítjuk a gyerekeket a kerítésén, hogy, oké, játszatok Orsi néniéknél, anyunak és apunak most dolga van. És viszont. És egy percig nem aggódnék.

imád közös képet csinálni. én meg utálom. ezért a közös képeken ő szép én meg nem. már elfogadtam, nem küzdök..

Tavaly nyaraltunk együtt. 10 nap Spanyolországban. Ő kezelte az én antiszocságomat, és eljött velem mászni, én végigjártam vele Barcelonát, agyfaszt kapva a sok fotózástól. Ja igen mert ő pózol a szobrok mellett, és mindent lefényképez, én meg inkább elveszek, és max ajtókat fotózok. Ilyen ez.

Lassan az évek alatt megtanultuk, hogy nem akarjuk megmenteni a másikat, és magunk képére formálni, nem akarjuk megoldani az életét. Ez nehéz volt, nekem főleg. Azt hiszem neki is. Más ritmusban élünk, más döntésekkel. Nehéz volt megtanulni hátralépni, és csak védőhálónak lenni, nem beleavatkozni. Ez nem azt jelenti, hogy nem mondunk véleményt. Mondunk. Sokszor bántót is. De az alap az az, hogy “nagyon szeretlek, és azt gondolom, hogy…”

Találtam közös vonást :) KÁVÉÉÉ!!! Bár évekig csesztettem amiatt, hogy miért issza, mert én sose, egy kortyot se, no ez megváltozott.. Lehet hogy pár év múlva együtt pózolunk a Gaudi szobor előtt, Spanyolországban? Azért ezt nem hiszem..

Viszont ma születésnapja van. És én nem adok ajándékot, akkor ha nem tudok mit. És nem találtam ki jó tárgynyereményt, fölösleges haszontalan dolgot pedig nem szeretek adni. Ezért inkább írok, az még megy. Azt mondja, most boldog. És megint máshogy, teljesen máshogy és mástól, mint én. És igen, ezt nehéz elfogadnom. De örülök annak, hogy boldog.

És kívánok neki mindent, ami az alábbi Joan Baez számban van.

Köszönöm, hogy vagy. Isten éltessen Orsi! :)

May God bless and keep you always
May your wishes all come true
May you always do for others
And let others do for you
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.
May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you
May you always be courageous
Stand upright and be strong
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.
May your hands always be busy
May your feet always be swift
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift
May your heart always be joyful
And may your song always be sung
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.

Még nagyon sokat tudnék írni, és írnék is, de el kell kezdenem kicsit dolgozni :) És hát, maradjon a következő 60 szülinapra is, nem? :)

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.