ÆTERNITY

kripteka
3 min readApr 11, 2017

--

За останні роки всі ми спостерігаємо бурхливий розвиток фінтех індустрії. З появою Біткойна особливу увагу стали привертати проекти засновані на блокчейні. Але й дотепер існують такі проблеми, які намагаються розв’язати особливо в Біткойні, — це безпека та масштабованість. Немало було впроваджено інновацій у всім відомому Ефіріумі з його розумними контрактами. Але досконалості немає меж.

І ось нещодавно було анонсовано розробку нової блокчейн-платформи Aeternity. В основі розробки командою було визначено проблему масштабування технології розподілених реєстрів.

Aeternity — це новий блокчейн з можливістю здійснювати необмежену кількість транзакцій за допомогою Тьюринг-повних розумних контрактів з реальними даними. При чому, відпадає необхідність додаткової довіри під час таких транзакцій.

Головною новацією, що відрізняє Aeternity від Ефіріума, є використання так званих «каналів стану» (англ. State Channels), за рахунок чого досягається така всім потрібна масштабованість. Таким чином, розумні контракти стають більш безпечними та простішими для проведення аналізу. Говорячи простими словами, особливість Aeternity полягає в тому, що під час транзакції відправляюча і приймаюча сторона взаємодіють тільки між собою за допомогою спеціального децентралізованого додатку, не вносячи свої дані в блокчейн. Однак, при необхідності, інформація завжди може бути опублікована в блокчейні, що є стримуючим фактором для будь-яких зловживань. Тьюринг-повні «канали стану» дозволяють зберігати і виконувати в приватних каналах не тільки звичайні транзакції, але й також поточний стан і код розумних контрактів. Це дозволяє досягти багаторазового підвищення ефективності системи, оскільки транзакції можуть проходити паралельно і в будь-яких кількостях, а блокчейн використовується в якості децентралізованого арбітра в разі виникнення розбіжностей між сторонами.

Забезпечення безпеки транзакцій буде гарантуватися за допомогою механізму гібридного консенсусу Proof-of-Work (PoW) та Proof-of-Stake (POS). Для алгоритму PoW розробники Aeternity планують взяти за основу механізм з циклом «Cuckoo Cycle», який не вимагає великого енергоспоживання для роботи, що дозволяє працювати навіть зі смартфонами.

Крім того, одним з ключових елементів майбутньої платформи Aeternity буде впровадження в консенсус на блокчейні так званої машини з оракулом (Oracle machine). Це дозволить розумним контрактами вільно обмінюватися даними з зовнішнім світом. Іншою перевагою подібної архітектури, про яку заявляють розробники, стане можливість використовувати ринки прогнозувань більш ефективним чином.

Aeternity буде забезпечено æternity-токенами (символ — AE, «æon»). Aeternity токени використовуватимуться в якості оплати (паливо) за будь-які дії та ресурси, що споживаються на платформі, а також в якості основи для додатків, що будуть реалізовуватися на платформі.

Зараз проект знаходиться на ранній стадії розробки, але слід зазначити, що тестова мережа вже була запущена ще в січні цього року і є доступна на GitHub. Запуск основної мережі заплановано на початок 2018 року.

Для збору коштів на подальшу розробку та реалізацію платформи Aeternity команда ініціювала проведення ICO в два раунди. Запланована наступна схема розподілу токенів: 82% токенів для продажу, 1% — для ескроу, 17% залишаться для розробників та Aeternity Foundation (кошти для розвитку проекту).

Перший раунд продажу токенів відбувся з 3 по 6 квітня 2017 року. Ціна токенів була встановлена 1 ETH = 1000 AE (у перші 24 години бонус 100 AE). В результаті було зібрано 120000 ETH та 323 BTC, що еквівалентно близько 5000000 доларів. Участь взяло 2233 інвестора. Відповідно до зборів було згенеровано 139089935,082 æternity-токенів.

Наступний, другий раунд, відбудеться 21 травня 2017 року з тривалістю в 3 тижні.

Градація цін по тижням буде наступною:

- перший тиждень 1 ETH = 750 AE (у перші 24 години бонус 50 AE),

- другий тиждень 1 ETH = 700 AE,

- третій тиждень 1 ETH = 650 AE.

Слід відмітити, що технологія Aeternity вже викликла багато зацікавлень в криптоспільноті. Тому, думайте, аналізуйте та приймайте рішення щодо інвестування.

Web-site: https://www.aeternity.com
Twitter: https://twitter.com/aetrnty
Facebook: https://www.facebook.com/aeternityproject
Github: https://github.com/aeternity
Reddit: https://www.reddit.com/r/Aeternity
Slack: https://slack.aeternity.com
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1733140.0

0xf49aC11344155b503EC87032424c23E55940c315

--

--