Інформаційний бюлетень Axelar — оголошення про початок розгортання основної мережі

Ludmila Lazurick
4 min readJan 11, 2022

--

(Архів електронної розсилки від 11 січня 2022 р.)

Axelar

Сьогодні ми з гордістю повідомляємо, що Axelar робить ще один крок вперед у нашій місії щодо підключення Web3.

На розробку мережі пішло понад рік напруженої роботи команди та наших партнерів. Хоча ми тільки починаємо, це важлива віха, якою ми неймовірно раді поділитися.

Анонс нижче 👇

Axelar починає запуск загальнодоступної мережі в лютому 2022 року, забезпечуючи децентралізовану сумісність з Ethereum, Avalanche і Terra

  • Розробники зможуть створювати функціонально сумісні програми на Axelar за допомогою нових API та Axelar SDK
  • Перший зразок програми Axelar з відкритим вихідним кодом, Satellite, дозволить роздрібним користувачам передавати активи між інтегрованими блокчейн мережами

11 січня 2022 - Axelar, універсальна мережа сумісності, що з’єднує всі блокчейн-екосистеми, додатки, активи та користувачів, оголосила, що її загальнодоступна основна мережа буде повністю розгорнута в лютому 2022 року після серії запланованих безперервних оновлень у наступному місяці. Коли фаза розгортання буде завершена і мережа буде запущена, протокол взаємодії Axelar під’єднається і дозволить передачу активів між провідними мережами блокчейн, включаючи Ethereum, Terra, Moonbeam, Fantom та Avalanche.

Сергій Горбунов, генеральний директор і співзасновник Axelar, прокоментував: «З лютого основна мережа Axelar буде універсально та безпечно з’єднувати кілька автономних блокчейн-екосистем, забезпечуючи критично важливу інфраструктуру для Web3. Розробники та їхні децентралізовані програми зможуть використовувати Axelar, щоб розкрити весь потенціал кількох екосистем, масштабувати свої додатки та досягти більш широкого розповсюдження. Наша кінцева мета — дозволити розробникам і користувачам взаємодіяти та будувати поверх будь-якої мережі блокчейн задовольняючи їхні вимоги, забезпечуючи при цьому можливість компонування та потік інформації з усіма іншими екосистемами та користувачами. Цей запуск основної мережі — лише початок, і наша мережа постійно покращуватиметься та розвиватиметься».

Після запуску основної мережі Axelar, розробникам буде запропоновано створювати програми безпосередньо поверх протоколу Axelar за допомогою унікальних API та комплекту розробки програмного забезпечення Axelar (SDK), які стануть доступними у лютому 2022 року. Axelar також випустить зразок програми, Satellite, щоб полегшити безперебійну передачу активів між екосистемами Ethereum, Terra та Avalanche. Axelar’s Satellite dApp надасть кінцевим користувачам можливість передачі активів, а також дасть уявлення про типи dApp, які розробники зможуть створювати.

Перебуваючи в тестовій мережі, Axelar оголосив про інтеграцію з Avalanche, Polygon, Moonbeam, Polkadot, Cosmos, Pangolin Exchange та іншими. Ці інтеграції тестової мережі, поряд з іншими конкретними варіантами використання, також будуть запущені в основній мережі Axelar протягом 2022 року.

До Квон, засновник і генеральний директор Terraform Labs, сказав: «Axelar створив надзвичайно вражаюче рішення, яке дає розробникам можливість створювати мережі блокчейн, які безпосередньо відповідають їхнім цілям і потребам, надаючи при цьому просту у використанні платформу, яка підходить для будь-якої мови програмування. Навіть зараз, на початку їхнього шляху, цілком очевидно, що універсальна мережа сумісності Axelar матиме значний вплив на те, як блокчейн-екосистеми будуть комунікувати та взаємодіяти. Саме така технологія в кінцевому підсумку дозволить блокчейн і web3 досягти масового впровадження».

Дерек Ю., генеральний директор Moonbeam, сказав: «Блокчейн — це острови за замовчуванням, які історично змушували розробників використовувати моделі розвитку моноланцюжка. Але ми перебуваємо на початку великого переходу до багатоланцюгової архітектури web3. Мережа функціональної сумісності Axelar надає розробникам стандартизовану інфраструктуру та інструменти для створення децентралізованих програм, які можуть охоплювати активи та спеціалізовані функції у розрізнених доменах блокчейн. Враховуючи чудову команду та технології, я очікую, що Axelar відіграє важливу та основоположну роль у широкому спектрі сценаріїв взаємодії, допомагаючи розробникам масштабувати та розширювати охоплення своїх додатків».

Це оголошення з’явилося після залученням 25 мільйонів доларів у рамках серії A у 2021 році під керівництвом Polychain Capital та додаткового стратегічного фінансування від інвесторів, включаючи Coinbase; Dragonfly Capital; Binance; Galaxy; та SushiSwap співзасновнику 0xMaki, серед інших. Запуск основної мережі Axelar у лютому буде супроводжуватися випуском службового токена Axelar, AXL, фондом Axelar. AXL буде використовуватися для підтримки транзакцій у мережі Axelar.

###

Про Axelar

Axelar створює децентралізовану мережу та інструменти, які з’єднують користувачів, активи та dApp між кількома блокчейн-екосистемами. Мережа дозволяє розробникам використовувати найкращу платформу для своїх потреб, використовуючи стек Axelar, для розкриття можливості міжланцюгового компонування та ліквідності.

Мережа Axelar складається з набору протоколів, інструментів та API, призначених для усунення бар’єрів на шляху міжмережевої взаємодії. Завдяки децентралізованій відкритій мережі валідаторів будь-хто може приєднатися до мережі, використовувати та розвивати її. Мережа Axelar забезпечує єдине рішення для міжланцюгового зв’язку, дозволяючи dApps інтегруватися з повною екосистемою блокчейн. Розроблено членами команди засновників Algorand, співзасновники Axelar є відзначеними нагородами випускниками Массачусетського технологічного інституту, де вони отримали помітне визнання в рамках аспірантури.

Для отримання додаткової інформації відвідайте axelar.network або підписуйтесь на нас у Twitter за адресою @axelarcore або LinkedIn на https://www.linkedin.com/company/axelar/about/

Для запитів ЗМІ
Келлі Ерлі
kelly.earley@wachsman.com
+353 87 232 1670

ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ

У середу, 12 січня, об 11:00 за східним часом Axelar проведе дзвінок від спільноти, щоб переглянути це оголошення та надати більше контексту щодо розгортання основної мережі.

Дзвінок буде записаний і включатиме функцію чату для запитань від спільноти.

ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО ДВІНКУ СПІЛЬНОТИ

Нове відео спільноти

Потрібна інформація про те, що створює Axelar? Перегляньте це нове пояснювальне відео (доступне французькою та англійською мовами), створене командою Journal Du Coin.
(дивитися-FR / дивитися-EN)

Axelar бере на роботу!

Приєднуйтесь до нас і створюйте майбутнє web3. Зараз ми приймаємо на роботу в галузі інженерії, розвитку бізнесу, дизайну, спільноти та маркетингу.
Переглянути відкриті позиції

Канали спільноти

Оскільки Axelar продовжує розвиватися, ми раді запропонувати канали Telegram, які керують спільнотою, більш ніж 15 різними мовами. Знайдіть потрібний для себе в нашому каталозі спільнот.

Веб-сайт | Twitter | Дискорд | Telegram | Medium| LinkedIn | YouTube | Форум

--

--