Четири Златни Правила За Вашиот Тен Да Трае Подолго После Вашиот Одмор

Не дозволете вашиот тен брзо да исчезне, следете ги овие 4 правила!

  1. Ладен Туш

Топол туш може да ја дехидрира вашата кожа, што доведува до побрзо лупење на кожата. Држете се со ладниот туш и користите шампони од билни екстракти.

2. Хидратација, хидтратација, хидратација

Не постои подобар начин на зачување на летна кожа отколку мачкање со погоден лосион. После одмор треба да ја надградите вашата кожа со путер за тело или масло лосион за секој ден. Тоа постојано ќе ви ја хидратира кожата и нема лесно да се лупи. Овде ви предлагаме течното масло од какао oд Queen Helene или путерот од какао со мириси што ќе ве вратат пак со мисли на одмор и ќе сакате да нарачате една маргарита.

3. Зголемете ја Дозата на Водата

Не престанете да пијте вода само за тоа што не сте изложени на 40 степени. Одржувањето на хидриратацијата може да помогне да се продолжи животот на сите клетки (вклучувајќи ги и оние убаво зацрнети клетки на површината), а исто така и да и помогне на кожата да остане мазна.

4. Јадете повеќе Бета-Каротени

Различни истражувања покажаа дека исхраната богата со бета-каротени (видови јадења со црвено-портокалов пигмент) може одвнатре да ја рекреира сјајот на кожата што е бакнувана од сонце . Најдобри природни извори се сладок компир, кајсии, манго а особено моркови. Така што, не заборавајте да ги пакувате вашите оброци со овие овошје и зеленчук со боја на сонца.

LaFleur — Premium Beauty & Health Products
Facebook: @lafleurmk
Instagram: @lafleur.mk
One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.