Folk bruger meget tid i apps…

…men det er jo lige meget, hvis det ikke er din app!

Foto: Japanexperterna.se / Flickr Creative Commons

Vi lever i en tid, hvor man kan måle ufatteligt mange ting - og gør det. Og træffer beslutninger ud fra de målinger - og ud fra, hvad andre(s) målinger viser.

Et af eksemplerne er den (i internettid) gamle diskussion om apps vs. web. Du har fået en idé; skal du lave en app? Eller skal du lave det som en web-ting, der så ser fantastisk ud og fungerer virkelig godt på mobil? Der er skrevet utallige artikler om emnet, og diskussionen er tilsyneladende uden ende.

Så nogle læner sig op ad statistik: Hvad bruger folk mest? Og her ser det (i øjeblikket) ud til, at folk bruger mest tid i apps. Okay - og hvad så? For som Luke Wroblewski (bl.a. forfatter til bogen ‘Mobile First’) påpeger i artiklen ‘Mobile Web vs. Native Apps or Why You Want Both’, bliver 75 procent af den tid angiveligt brugt i de fire mest populære apps.

De resterende 25 procent er ifølge statistikken fordelt imellem alle de andre apps - så det er lidt af et rivegilde. Og som han også nævner i en anden artikel, ‘Why Day 1 Retention Matters’, er det nærmest helt ekstremt svært at få folk til 1) at hente din app og derefter 2) blive ved med at bruge din app.

Statistikken i Wroblewskis artikel viser, at 1) 66 procent af smartphone-brugere henter 0 apps om måneden, og at 2) der er et “average daily active user loss in first three days of install” på 77 procent.

Av.

Jeg vil ikke gå ind i apps vs. web-diskussionen, for der er forskellige produkter/tjenester, der kræver forskellige løsninger - men det er værd at tage disse ekstra dimensioner med, når man står ved skillevejen mellem app og website.

Og så skal man huske, at det ofte er nemmere at få folk til at navigere ind på en hjemmeside end at installere en app.