Hvad er Sous Vide? Alt du behøver at vide.

Hvad er Sous Vide?

Det er ikke længe siden, at jeg først fik øjnene op for den franske tilberednings metode, bedre kendt som Sous Vide. Sous Vide er fransk, og betyder under vakuum, hvilket også fremkommer af selve måden, maden tilberedes på. Sous Vide er efterhånden ved, at blive utroligt populært, hvilket ikke er helt uforståeligt.

Sous Vide er utroligt velegnet til langtidstilberedning, specielt af kød da tillader kødet, at holde sig mørt og saftigt, gennem hele tilberedningen. Sous Vide kan dog også bruges til tilberedning af grøntsager, så det altså ikke kun til kød.

Hvordan tilberedes maden?

Når man skal tilberede f.eks. kød Sous Vide, skal man først være sikker på, at man har muligheden for, at vakuumpakke sit kød, da dette er en vigtig del, når man skal tilberede med Sous Vide metoden. Når man så har vakuumpakket sit kød, lægges det ned i en gryde med vand, og vi skal nu have fat i vores Sous Vide stav.

En Sous Vide stav er et mobilt og håndgribeligt produkt, som sættes fast på gryden med, og stavens stål enhed nedsættes i vandet. Sous Vide staven kan nu opvarme vandet til den ønskede temperatur, og derefter vedligeholde den temperatur uanset, hvor længe du ønsker tilberedningen skal vare. Sous Vide staven vedligeholder temperaturen i vandet ved, at cirkulere vandet i gryden.

Sous Vide vandovnen

Sous Vide vandovnen adskiller sig fra Sous Vide staven på den måde, at vandovnen både fungerer som gryde, da den har en indbygget beholder, men samtidig også kan cirkulere, og opvarme vand, som ønsket af forbrugeren.

Vandovnen fungerer på den måde, at vandet tilsættes direkte ned i maskinens beholder, hvorefter man indtaster den ønskede temperatur og tilberedningstid. Vandovnen cirkulerer nu vandet, og på den måde sørger for, at vandet holder en stabil temperatur, gennem hele tilberedningen. Herefter nedsættes kødet, kartoflerne eller lignende. Når tiden så er gået, tager man vakuumposen med råvarerne op, og man kan nu med fordel stege kødet på panden for, at give kødet en lækker og smagfuld kant.

På den måde, sikrer man sig altså et mørt og lækkert resultat, hver gang man skal tilberede kød. Man kan med fordel give sig til, at eksperimentere med Sous Vide, eller finde inspiration fra andre på nettet.

Written by

Mit navn er Lasse holm, jeg er 23 og er bosiddende i Odense. Jeg er i øjeblikket studerende, og finder det altid interessant, at finde inspiration online.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store