10 hónap HRT update

Újabb hónap telt el — a legfontosabb változás az, hogy szinte teljesen megszoktam a HRT okozta különlegességeket. A 
legizgalmasabb pedig az, hogy mindjárt eltelik egy év és alig várom, hogy elkészítsem a timeline videómat, amiben kompletten láthatom honnan indultam, és hova jutottam 12 hónap alatt. Na de mi a helyzet a hormonkezeléssel így 10 hónap környékén?

Test:

- Megszoktam, hogy a cicim feszül, és már fel sem tűnik igazából. Hogy az arcbőröm sokkal szebb, mint eddig valaha, és a testem mindenhol puhább. Éppen ezért megtanultam, hogy folyton kezeljem, ápolgassam magam. Hogy nem elég például hetente egyszer testápolózni, hanem 3–4x is kell, hogy minden szép és sima maradjon.
- Érdekes, hogy sokkal nagyobb étvágyam van mint valaha, és emiatt jobban oda kell(ene) figyelnem arra, mit eszek. És hogy a HRT miatt egészségesebben kell étkeznem, így több a zöldség és gyümölcs, kevesebb a szennykaja.
- Próbálom elfogadni, hogy gyengültem, hogy már nem megy minden olyan könnyen edzés közben, mint korábban.

Érzelmek:

— Megszoktam, hogy az érzelmeim sokkal jobban vezérelnek. Hogy mélyebben érzek örömet és szomorúságot is. Hogy mióta HRT-zek általános nyugalom vette át a főszerepet a folytonos kételyektől és nyugtalanságtól. 
- Vannak napjaim amikor sokkal érzékenyebb vagyok, mint korábban és van amikor sokkal határozottabb. Próbálok hozzászokni ehhez is. 
- Elfogadtam, hogy sokkal jobban hatnak rám és az érzelmi világomra azok, akik közel állnak hozzám.
- Megtanultam bízni. Nagyon nehéz volt, hisz korábban olyan élmények értek, amik miatt azt hittem sose fog menni. De újra bízok.
- Sokkal jobban tudom kezelni az indulataimat, mint valaha. Ha valaki megbánt / felidegesít akkor inkább elszomorodok és sírnék, néha egy két csúnyább szót kiejtek a számon, de alapvetően a haragom kisebb és hamarabb elszáll. 
- Megtanultam kompromisszumokat kötni, és évek után újra valaki mást helyezek magam mellé — már nem vagyok önző és nem csak a saját boldogságom számít, hanem másé is. Éppen ezért úgy érzem, hogy ebben a 10 hónapban, de különösen az elmúlt negyed évben rengeteget fejlődtem érzelmileg.

Vágyak:

- Megszoktam, hogy teljesen más a szex. Intenzívebb, érzékibb, folytonos vibrálás és öröm. Hogy ha orgazmusom van, az egész testem vibrál és remeg, más formában viszont nincs nyoma. 
- Elfogadtam, hogy a szexualitás már nem központi elem az életemben (mondjuk ki a tesztoszteron hatására igenis fontos és szinte szükséglet a szex), hanem egy fajta jutalom, egy olyan dolog amire nagyon vágyok, de nem ekörül forog minden.
- Élvezem, hogy az élet jobb, mint korábban, hiszen önmagam lehetek.

Tehát összeségében minden beállt, minden alakulgat, de már nem tűnik fel annyira, mint korábban. Tanulgatom a női létet (igen, ezt is tanulni kell!), tervezem a jövőm, boldog vagyok, hogy olyan irányban alakul az életem, amilyenben én akarom. Igazából ez egy olyan irány, amiről 10 hónapja csak álmodni mertem, de ma valóság. Persze minden lehetne egy fokkal jobb, főleg család fronton, de az talán egy következő bejegyzés témája lesz, hiszen sokan kértétek már.

Szóval ez a nagy helyzet velem hormon fronton, mint látjátok minden változik és mégis, egyszere lett állandó az egész. Talán ez a legjobb dolog, ami történhet. Amikor megszokod a változást, mert már minden természetesnek hat. Az elkövetkezendő hetekben több infómorzsát fogok hozni, ugyanis beindul a konzultációs időszak az életemben és plasztikai sebészről plasztikai sebészre fogok járni az elkövetkezendő 3 hétben. Drukkoljatok, hogy megszülethessen álmaim orra a télen, és a legszebb cici tavasszal!