Na acht jaar in galop… Het volgende hoofdstuk…

Communicatiebureau BackBone media fuseert en wordt De Huzaren!

BackBone media, m’n communicatiebureau met acht lentes op de teller en het gestileerde paard als logo, fuseert met twee andere communicatiebedrijven en wordt De Huzaren. Met onze drie vennoten en een achttal topfreelancers bieden we een brede waaier van communicatiediensten aan. We bundelen onze kennis, ervaring en klanten onder eenzelfde dak. Eendracht maakt macht, u weet wel.

Dit krijg je vanaf vandaag te zien op www.backbonemedia.be

Ik draai dus een pagina om; BackBone media verdwijnt en De Huzaren verschijnt. Het was een heftige ‘rollercoaster’…

Op 21 april 2008 werd BackBone media opgericht. In dat najaar bereikte de fameuze kredietcrisis haar hoogtepunt. Pas in 2011 ging die storm weer liggen. Bij heel wat bedrijfsleiders zat de schrik er stevig in. Communicatie was enkel een last- én kostenpost. In die sfeer een plekje veroveren voor je pas opgericht communicatiebureautje was geen ‘walk in the park’. Hoogtes en laagtes wisselden elkaar af. Zonder de steun van m’n ouders en vrienden had ik toen ongetwijfeld de handdoek in de ring geworpen.

Geluk dwing je af, luidt het. Geen idee of dat waar is. Maar tijdens die beginjaren hielden een handvol vaste klanten BackBone media boven water. De eerste keer dat we écht in de kijker liepen, was met onze toenmalige klant AVEVE. Hun media-verantwoordelijke gaf ons ‘carte blanche’ op het vlak van sociale media . Samen met haar lieten we AVEVE uitblinken in klantenservice via Twitter en Facebook. Nu is dat ondenkbaar maar in die periode gebruikte haast geen enkel merk sociale media op een weldoordachte manier. Binnen de sector werd het merk AVEVE hét voorbeeld van hoe je als bedrijf sociale media moest inzetten.

Een tweede hoofdvogel schoten we in 2012 af. BackBone media zette Vlaamse Post nv, de eerste echte uitdager van bpost, in de markt. Dankzij onze sluwe en snelle public relations-aanpak verkreeg het bedrijf voor meer dan 75.000 Euro aan media-aandacht. tv-zenders, magazines, kranten, nieuwswebsites en radio (de Duitstalige zender BRF inbegrepen!), iedereen had oog voor die kleine starter in de in 2009 geliberaliseerde Belgische postsector. Bijvoorbeeld de lancering en persconferentie was die dag hét hoofdpunt in alle tv-journaals.

Nu, 8 jaar en 1 maand later, is het tijd voor het volgende hoofdstuk. BackBone media verdwijnt, De Huzaren verschijnt. “Na acht jaar in galop, heeft het paard zijn ruiters gevonden…” schreef ik gisteravond op m’n Facebookprofiel. Een afscheid en tegelijk het begin van een nieuw hoofdstuk, vol vertrouwen en ambitie.

Ik heb er nu twee vennoten bij, échte toppers in hun vakgebieden. Jong ook, dus ze kunnen de wereld zeker aan. (knipoog) Oh ja, dat het logo van BackBone media een paard met roodgekleurde ruggengraat (‘backbone’) was en dat het nu soldaten te paard zijn, is louter toeval. Het bezorgt me wel een leuke gimmick; ‘het paard vindt nu haar ruiters’. Heel benieuwd hoe ze samen het ervan afbrengen…

De ene kent galop, de andere weet hoe je ten aanval trekt. Dat wordt genieten… ;-)

Neem alvast een kijkje op www.huzaren.be !!

Like what you read? Give laurensvdw a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.