A közösség más, ezáltal a szempontjaik is, ami alapjában teljesen más típusú visszajelzéseket eredm…
Viktor Vörös
12

Félek, hogy rossz tanulságokat vonsz le ebből a kalandból. A redesign egyáltalán nem “bukott” — de érthetően kevésbé hangzik szexin egy olyan cím, hogy “a redesign statikus mockupja pár tucat kommentelőnek nem nyerte el a tetszését”. ☺

Pedig pontosan ez történt:

  • A felhasználók csak egy állóképet láttak egy első verziós redesignról; lehet, hogy egy görgethető-kattintható prototípust “mozgásban” jobban fogadtak volna? Nem tudhassuk.
  • Mint ahogy azt sem, hogy pontosan hány embernek tetszett-nem tetszett a design. Amit tudunk, hogy pár hozzászólónak nem jött be — de semmilyen kézzel fogható adatunk nincs arról, hogy akik nem szóltak hozzá az adott cikkhez, azoknak pontosan mi a véleménye. Ez egy nagyon torz, minimálisan használható statisztika (és természetsen akkor is az lenne, ha a mérleg másik oldalára billent volna). Mi van akkor, ha az 50 hozzászóló mellett 500 embernek meg tetszett a design, csak ezt nem írták le? Nem tudhassuk.

Azt se felejtsük el, hogy a jelenlegi küllemet a régi arcok már 8 éve nyúzzák. Az ilyen évtizedes felületek tipikusan olyan felhasználókat szülnek, akik nehezen barátkoznak meg a változásokkal, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz. Nem kell messzire menni: a Windows egyszerűen nem tud elszakadni a 1995 előtti tervezési konvencióitól anélkül, hogy a felhasználók vasvillával hadonásznának.

A gamer365 a magyar játéksajtó Windows XP-je, te pedig a 8.1-gyel rémisztgeted az elkényelmesedett olvasókat.

Én nem hiszek a design demokratizálásában. A felhasználók nem tudják, mit akarnak; de legalább mindegyik másképp nem tudja, mit akar. És ha azt hiszed, az mindent megold, ha pontosan azt adod nekik, amit kérnek, akkor rossz hírem van: a crowd source-olt design az a GeoCities meg a csillámkurzoros tinitumblik.

Ami egyáltalán nem gáz, hiszen nem a random usernek kell értenie a designhoz: te vagy a designer, a te megítélésednek kell meghatároznia, hogy mi megy át és mi hullik ki. Te tudod tényleges szakmai tudással alátámasztani a tervezési döntéseket, nem gonzo407.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.