Start van het afstuderen

Een SDK documentatie


Project Initiatie Document

De start van het afstuderen is al even bezig. Net zoals vele ICT & Mediadesigners van het Fontys Hogescholen te Eindhoven, moet er als eerst een Project initiatie document (PID) worden gemaakt. Het PID wordt gebruikt als houvast voor de afstudeerstage. Hierin worden onder andere afspraken, probleemstellingen en doelstelling vastgelegd. Tijdens het schrijven van deze blog ben ik in week 3 van de afstudeerstage en is het PID al zo goed als af.

De opdracht

De opdracht komt neer op het onderzoeken en bedenken van een gebruiksvriendelijke online SDK documentatie. De documentatie moet inzicht geven over de verschillende functionaliteiten die een software pakket te bieden heeft. Hierbij moet gelet worden dat het gemakkelijk genoeg moet zijn om de losse functionaliteiten te demonstreren tijdens een sales pitch, maar technisch en duidelijk genoeg om software ontwikkelaars uitleg te geven hoe zij de functionaliteiten kunnen gebruiken.

Globale planning

Het onderzoek

De volgende stap zal het onderzoek zijn. De onderwerpen die waarschijnlijk aanbod komen zijn:

Verschillende eLearning omgevingen, onder eLearning omgevingen worden online omgevingen bedoelt die de eindgebruiker de mogelijkheid geeft zich te verdiepen in de code. Het onderzoek zal zich beperken tot eLearning omgevingen die te maken hebben met coderen.

De demonstratie mogelijkheden, onder demonstratie mogelijkheden valt het demonstreren, uitleggen en live testen van de losse functionaliteiten. De losse functionaliteiten moeten duidelijk kunnen worden gedemonstreerd aan de toekomstige integrators door de mensen van sales.

Optimaal gebruik van UX & UI, wat zijn de good, de bad en de uglies binnen UX & UI. Oftewel wat moet je vooral wel doen en wat helemaal niet. Door dit van tevoren goed te onderzoeken verminder je tijdens het proces de fouten die voor kunnen komen tijdens het testen.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Lex van Dommelen’s story.