Qui sóc

Formació universitària:

Universitat Oberta de Catalunya:

Graduada en comunicació el Juny del 2017. Perfil d’optativitat en comunicació informativa. Aquí, el meu TFG, que porta per títol “Les 6W de la crisi del periodisme: Una aproximació a les causes i algunes opcions de futur”. I a sota, el meu expedient acadèmic.

Pràctiques curriculars obligatòries a El Periódico (setembre-novembre 2016). Departament de xarxes socials, sota la supervisió de Sílvia Cobo. Col·laboració amb la secció “Gente”:

Textos publicats i signats:

En acabar el període de pràctiques obligatòries em van proposar de prorrogar un altre trimestre, de novembre 2016 a febrer 2017, per portar les xarxes socials durant els caps de setmana. Al mateix temps vaig proposar i publicar alguns temes:

“Agata Christie, mucho más que una escritora”

San Silvestre o Cursa dels Nassos: despedir el año corriendo

Més formació:

Revista 5W

Juny-juliol 2016: Curs d’estiu de la revista 5W. Amb Mónica García Prieto, Agus Morales, Xabier Aldecoa, Mònica Bernabé i Mikel Ayestaran.

Tallers Radiofònics:

Febrer-juny 2016: Taller de televisió informativa, a càrrec de Carles Prats.

(feu clic a “watch on Vimeo”)

Febrer-maig 2015: Taller de periodisme digital, a càrrec d’Isaac Salvatierra.

Publicacions al blog del taller:

La Bola de Jot Down: “Soy un modelo a no seguir”

7 motius per creure en un gran futur del periodisme, segons Carles Capdevila

La presentació de l’Apple Watch, en cinc paraules

Zuckerberg contra la bretxa digital

De la interpretació a la manipulació: La Razón contra Podemos

Micromecenatge o compra anticipada?

Tallers Catorze:

Febrer 2016, taller “Escriure la veritat”, impartit per Carles Capdevila.

Jo, a la xarxa

Blog personal: https://lidiacctt.wordpress.com/

Twitter: @LidiaCCTT

Instagram: @lidiacctt

Facebook: https://www.facebook.com/LidiaCCTT

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/lidiacordero

Jo, fora de la xarxa

M’agrada aquest currículum, publicat a un projecte molt personal que hem organitzat amb alguns companys.

M’agrada fer esport, a vegades sobre una bici de muntanya, a vegades saltironejant al voltant d’un ‘steep’, o només caminant. Depèn de com vaig de temps i com es dóna l’ocasió. Darrerament he descobert l’Aquaboard, i en sóc súper fan.

M’agrada llegir, però els semestres dedicats a la UOC no m’han deixat massa temps. Ara començo a recuperar el ritme.

M’agrada el cinema, i sóc molt fan d’algunes sèries de TV. Però no, encara no he vist Game of Thrones. M’ha decebut la darrera temporada de House of Cards, i pateixo per si no en fan altra de Sherlock. Ara estic amb The Wire. Imperdonable, ho sé, no haver-la vist encara.

Viatjo tant com puc. Índia, Mèxic, Guatemala, Mali, Vietnam, Nova York, el nord d’Itàlia, Grècia, el sud d’Espanya, Astúries, Galícia, París, Berlín, Amsterdam, Londres, Madrid, Tailàndia… Viatjar fa obrir els ulls.

Des del 2011 i fins setembre del 2016 he fet de voluntària (portant la comptabilitat) a una petita organització ubicada al barri del Raval de Barcelona. Ara estem estudiant la manera de traslladar la meva col·laboració al camp de la comunicació.

Visc al Masnou.

Professió:

La meva vida professional ha estat gairebé sempre lligada a la comptabilitat i als departaments d’administració de diverses empreses, grans i petites.

Entre 2006 i 2012 vaig inventar, obrir, gestionar i finalment tancar una botiga dedicada a la venda de material per l’equitació.

Actualment faig de comptable a una empresa del sector industrial, ubicada al Poble Nou de Barcelona. Treballo mitja jornada, en horari de matí.