Arvoisa pohjalaisten Isäntä.

Olemme kuvaamassa puolen tunnin mittaista lyhytelokuvaa ”Takakireä” teatterilevitykseen, mutta harrastajavoimin. Elokuva on nuoren naisen kasvutarina uskonnollisesta ahdasmielisyydestä kohti suvaitsevaista aikuisuutta. Yksi kohtauksista sijoittuu opiskelijabileiden jatkoille saunatiloihin ja yksi sitseille tai vastaaviin bileisiin. Kenen kanssa meidän tulisi keskustella jotta voisimme pyytää mahdollisuutta kuvata Möykässä ja Bottalla? Emme voi maksaa tilan vuokrasta kuin muutamia satoja euroja mutta tarvitsisimme avustajia ”bilettämään” kohtauksessa, josta päähenkilömme siirtyvät saunomaan. Avustajille olisi tarjolla nestemäistä bileapua yhdeksi illaksi. Kiinnostaisikohan osakuntalaisia auttaa meitä?

Yhteistyö voisi mennä esimerkiksi seuraavasti:

  1. Opiskelijabileet tai sitsit. Päähenkilömme on yksi joukosta. Muutama kuva nuorista kauniista ja komeista ihmisistä, laulua, maljojen nostoa.
  2. Biletystä eli nauravia ja tanssivia opiskelijoita. (Olutta ja siideriä meidän tarjoamanamme.)
  3. Bileiden päätös, muut ”lähtevät kotiin” eli musiikki loppuu, valot palaavat ja päähenkilömme nuokkuvat toisiaan vasten ja osa päättää jatkaa bileitä saunalla.

Tähän osaan tarvittaisiin siis avustajia parikymmentä, bileasuissa mutta ei varsinaisesti repliikkejä. Ehkä jonkun laulunjohtajan tai sellaisen kanssa voitaisiin sopia vähän tarkemmin.

Saunatiloihin tulisivat näyttelijämme ja ainakin muutama opiskelija. Ei tarvitse olla alasti mutta jos joku uskaltaa juosta pukuhuoneesta munasilteen saunaan niin siitä saa ”bonuksen”.

Bileissä kuvattaisiin noin kaksi tuntia, materiaalia tarvitaan vain viidestä kymmeneen minuuttiin. Saunatiloissa näytellään neljä tai viisi kohtausta ja siellä meidän pitäisi voida kuvata ehkä kolmisen tuntia. Avustajia tarvitaan paikalle tunnin tai kahden ajaksi siinä ajassa saisi varmaan homman heidän osaltaan purkkiin.

Haluatteko auttaa? Kuten sanoin rahaa me emme voi paljon maksaa mutta sponsorimme Olvin kautta saa koko illaksi kurkun kostuketta isommallekin porukalle. :-)

Haluaisin tietää löytyisikö kuvauksille sopiva aika viekä marraskuun puolelta ja saatteko opiskelijoita houkuteltua avustajiksi ja hinnan tietysti. Me voimme myös kirjoittaa kutsukirjeen opiskelijoille jos haluatte ja jos teillä on joku postituslista.

Miltä kuulostaisi tämä?

Pekka Virtanen

Like what you read? Give liisatypy a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.