Billiárd és kézműves sör

Egyik francia szomszédjainknál történő teázásunk során felmerült a bowlinozás ötlete. Ezen felbuzdulva Rémi kiírta az erasmusos facebook csoportba, hogy kinek van kedve jönni. Ami azért kellemetlen, mert a csoportnak több mint 100 tagja van, és ebből természetesen jelentős mennyiségű ember szeretne társasági mulatságokban részt venni. Felhívtam Rémi figyelmét, hogy legyen szíves 50 emberre foglalni, mert nem lesz ez így jó, ő pedig jójó kezdetű szöveggel 30 embernek foglalt 3 pályát. Óvatosan megjegyeztem, hogy 3 pálya 20 embernek is sok, mi meg többen leszünk, de ő mondta, hogy jó lesz az úgy.

A bowlingozás estéjén 47-en jelentünk meg a találkozó ponton, ezért az erasmusos társaságra jellemző spontán kialakuló káosz kezdett kialakulni. 
 Az lett a vége, hogy tényleg 3 pályán játszottak az emberek, hosszú sorban állva egy-egy gurításért, mi pedig –néhány újabban megismert intelligensebbnek tűnő emberrel- leléptünk a másik részben található csocsó és billiárd asztalok felé.

Billiárdban rettenetesen rosszak voltunk, még a béna ellenfeleknél is, viszont csocsóban nagyon kellemesen lealáztuk a lengyel srácokat.

Finálé

A billiárd szüneteiben kiváló kézműves söröket fogyasztottunk a nem rég érkezett francia Thomassal, a Szerb Iliával és Brankával, és az osztrák Martinnal és Elsával.

Így, hogy az események mellékszálaiban vettünk csak részt, elég kiválóan sikerült az esemény.

Varsóban nagy népszerűségnek örvend, hogy egy-egy klubban van ingyenes sör nap, ami konkrétan pl. minden hónap első csütörtökön ingyen sört jelent éjfélig. Igen. Én azonban a kézműves sörözőket részesítem előnyben, főleg amióta múltkor láttam egy ilyen klubot kívülről, és még az ingyen sör kezdetű mondat sem volt elegendő motiváció a létesítmény megközelítéséhez.
 A kézműves sörözők viszont nagyon cukik, és jellemzően lengyel söröket csapolnak. A társaság nagy része nem nagyon ismerte a Crafted Beer szókapcsolatot, ezért sörkóstolásnál egy-egy IPA, Ale és hasonló szókapcsolattal nagy sikert szoktam aratni a tudatlanok körében. Soma büszke lenne rám…
 Ugyanakkor itt jegyzem meg, hogy sok esetben betippelem az adott sörféleséget, mert kb annyit tudok, amennyi Somától rám ragadt az évek során. Ami nem sok. De valahogy be szokott jönni.

Hazafelé ismét megtekintettük a ködös centrumot a semmibe vesző toronnyal.

Habalakulatok // Címkék // Torony a ködben

2016.03.08.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.