Oskola záróhét

Elég durvára sikeredett a záróhét az egyetemen, mivel állandóan utaztam.
Általában az volt a menet, hogy hét közben dolgoztam az órákra, mint az állat, meg kimentem pajtulni a gyepre, hétvégén meg elmentünk világot látni.

A záró hét (inkább két hét) így alakult:

Nem nagyon volt vizsgám, inkább csak beadandó projektek, maiket prezentáció kíséretében kellett leadni. Hol plakátok, hol prezik, hol rajzok.

Dendrology: A magyarországi flóra összefoglalója prezentációban (nyilván mindenkinek a saját országa). Ez azért volt nehéz, mert durván szelektálni kellett, ahhoz, hogy negyed órába beleférjek.

Dendrológia óra // Prezentáció dia a ‘Puli’ nevű fenyőfajtáról // Felkészülés a prezentációra

Garden design: Családi ház kert koncepciója, amelyben a dékáni palota volt a “családi ház”, és a meglévő környezetéből kellett a kert koncepciót kidolgozni. Imádták, hogy kézzel skiccelem a koncepciót, ezért a végleges rajzot is így kérte a tanár egy poszteren.

Családi ház kert-koncepcióterv

Garden history and conservation: A campus történetének kutatása és prezentációja. Voltunk a szemeszter vége felé egy tanulmányi kiránduláson is Białystokban, ahol egy kastély barokk kertjét állították helyre.

Field trip fotók // Prezi diák

Landscape architecture design studio: Na, ez elég rendesen elúszott a félévben… A diákok sem vették komolyan a bejárást, a tanárnő is folyton konferenciákra utazott, pedig ez lett volna a legkomolyabb tantárgyam egynapos stúdiómunkával hetente. Hát sajnos a végeredmény is ilyen lett (pedig bőven a miénk lett a legjobb munka). Arról nem is beszélve, hogy a modell felhúzásán kívül semmit nem csinált a csapattársam. Nem baj.
Sétáló utca zöldítése, újragondolása volt egyébként a feladat, majd megpróbálom kicsit felturbózni utólag.

A záró prezin sem jelent meg mindenki a kurzusról…

Volt egy tájépítész nap, ahova meghívtak minket, hogy tartsunk előadást a hazánk tájépítészetéről. Ezt tíz percesre raktam össze, de annyira érdekelte őket, hogy végül több mint fél órásra húzódott, mert annyit kérdeztek. :)

Tájépítész nap előadások
Magyar tájépítészet előadás két diája

Principals of composition in landscape architecture: Campus fő területének újratervezése volt a feladat, poszteres prezentációval.

Campus projekt

Volt még szuper tanulmányi kirándulás ahol állatokat meg növényeket lestünk, és jól besörözött a tanárúr.

Békát taperolok // Homokot taperolok
Hódok általi ártér - erdő pusztítás // Sörözés a homokbuckán

Meg volt még Lengyel kurzusom vizsgával, Landscape planning, Design of small landscape architecture forms is, de az hamarabb lezárult. 
Az az igazság, hogy nem nagyon erőltettem meg magam sajnos, ez a szemeszter kicsit elúszott a sok-sok utazással. Volt egy-két éjszakázás beadások előtt, meg viszonylag rendesen megcsináltam a munkákat, de bőven jobb anyagokra vagyok képes. Tegyük hozzá, hogy így is bőven az én munkáim voltak a legjobbak a kurzusokon, a többiek vagy teljesen leszarták, vagy nagyon alkalmatlanok voltak… vagy mindkettő.

2016. 06. 6–17. kb.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated POLÁK-NYULÁK’s story.