Pup Crawl

Van Varsó belvárosában egy belső udvar, amelyben sok pici különböző hangulatú kocsmából álló pawilon áll: A Pawilony. Nagyon népszerű kulturális egység… nyáron még menőbb, mert olyankor természetesen kiülnek mindenhova az emberek.

Pawilony

Ide szervezte az ESN (Erasmus Student Network nevű szervezet) a Pub Crawl nevű játékot, ami körülbelül annyit jelent, hogy csapatokban 6 kocsmát kell felkeresni különböző alkohollal kapcsolatos vicces feladatokat megoldva, és pontokat szerezve az állomásokon. Bevallom őszintén, hogy én mélyen megvetem az ilyen és ehhez hasonló szórakozási formákat, azonban az Erasmus keretein belül úgy gondolom néha szükséges háttérbe helyezni a finnyáskodásomat, és az orrfennhordásomat, és ki kell lépni a komfortzónámból, és hülyéskedni kicsit, mint egy rendes egyetemista igénytelen diák.

Ráadásul ugyebár miről írnék nektek blogot, ha mindig csak kultúrába mennék?

Szóval társultam igényesen egy csapathoz, és utóbb kiderült, hogy egy német fiatalemberen kívül mindenki osztrák… Khm. Teljesen őrültek, nagyon jófejek. Kedvelem őket. Amikor értesítettek minket, hogy szükséges csapatnevet választanunk, javasoltam az Osztrák-Magyar Monarchia elnevezést.

Osztrák-magyar csapat // kapaszkodás a söröskorsóba

Amikor véletlenül háttérbe szorítják a közös nyelvet ilyen esetben az azonos nemzetiségűek és a németet/franciát/görögöt/olaszt részesítik előnyben, a jól bevált technikát alkalmazva hangosan helyeselni kell az adott nyelven, pl: JA-JA-JA! / OUI-OUI-OUI! / NAÍ-NAÍ-NAÍ! / SÍ-SÍ-SÍ!
Szerencsére a Ja-ja-ja! a kedvencem. Ezen jót is nevettek, majd angolul folytatták a beszélgetést.

A játék végén, amikor minden csapat végigért az állomásokon, azonos helyiségben folyt tovább a bulika, és addigra olyan mértékű részegség uralkodott el a csapat nagy részén, hogy ismét kezdtem kellemetlenül éreztem magam a szokásos erasmusos-csürhe hangulatban, ezért inkább egy kebabot majszolva megindultam hazafelé, és a szokásos éjszakai ködös-nedves időben megint nagyon jó látványt nyújtott a centrum.

Hazafelé a centrumban

A pub crawl-nak egyébként nagy hagyománya van Varsóban, még diákoknak-turistáknak is szerveznek ilyeneket, amikor anyagot kerestem ehhez a bejegyzéshez, külön honlapot is találtam hozzá.

Természetesen minden erőfeszítés nélkül nyertünk.
(A szüleim most biztosan nagyon büszkék.)

2016.03.04.