RERTOSPEKTÍV

Őszintén szólva most kicsit nehéz szívvel írok. Igazából rohadt nehéz szívvel.

Még mindig furcsa itthon lenni. Az az igazság, hogy egyáltalán nem volt honvágyam. Mindenki tudja, hogy mennyire szeretem a családom az összes elviselhetetlen kis hülyeségével együtt, de kiderült, hogy messziről is lehet őket szeretni. És ráadásul nincs ott a sok kis hülyeségük. Most nehogy ezen valaki megsértődjön, bár ha valaki ilyesmin megsértődik, meg is érdemli…

Már lassan egy hete itthon vagyok, és tulajdonképpen csak tengek-lengek… Nyilván összeszedtem, ami maradt ebből a pár hónapból, ágy alá tettem a cipősdoboznyi kis emléket: vonatjegyet, kávéscukrot, képeslapot, kavicsokat, kagylókat, cetliket, amiről mind-mind eszembe jut, honnan vettem fel, és ki hülyézett le kedvesen adott esetben, hogy már megint húzza a zsebem a sok kő. Kicsit olyan hozzányúlni ehhez a dobozhoz, mint a gimis cipősdobozhoz. Kicsit nem is akarom kinyitni. Úgyis pontosan tudom, mi van benne, mi van legfelül és mi legalul.

Érdekes, hogy nem lettek legjobb barátaim. Viszont rohadtul hiányoznak. Ironikus nem? A családom nem hiányzott, ez a csomó kis hülye meg most így hirtelen igen. Persze ez naponta egyre jobban múlik, egyre jobban visszarázódom itthonra. Mostmár egész jó. Kicsit még mindig furcsa.

Valószínűleg rohadtul jól éreztem magam.

Nem volt stressz. Nyilván meg kellett csinálni a kurzusok feladatait, de tekintve, hogy olyanokat választottam, amit szeretek, és érdekel, nem volt túl nehéz teljesíteni. Emellett pedig kirándultam, utaztam, világot láttam. Rengeteget. Átlagosan kéthetente mentem valahova, vagy még gyakrabban. Olyan volt az egész, mint egy nagy nyaralásban tuszkolt kis kirándulások.

Menjetek külföldre! Nehéz lesz elindulni, nehéz lesz megszervezni, rettentő nehéz lesz az elején egyedül ott lenni, de a legnehezebb lesz hazajönni. És ami a kettő között van, az kárpótol mindenért.

Kösz Lengyelország, kösz Európa, kösz szüleim és pasim a támogatást!

Szeretnék örök szellemi útmutatónk, Keserű Imre szavaival élni:
 „ –És milyen volt Tanár úr?
 -Jó volt.
 -Bővebben?
 -Nagyon jó volt.”

2016.07.15.

Oskola
One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.