Har du på dig kostym när du är ensam hemma?

Jag har många gånger funderat över varför folk bryr sig så mycket hur de ser ut och varför det är så viktigt för oss vad andra tycker. Vi borde fundera mer kring syftet varför vi fixar oss för att “se bra ut”. Är du singel och vill ge ett bra eventuellt intryck på en viss någon? Är det jobbet som kräver att du ser representativ ut? Ska du ut på middag och vill se lite fin ut? Har du en image att upprätthålla? När man har ett syfte är det logiskt, men när man gör det bara för att man är osäker eller bryr sig om vad folk tycker så tappar man syftet.

Jag frågade en person, vi döper henne till Jenny (japp, det var en tjej), som är relativt osäker både på sig själv och på sitt utseende, om hon bryr sig om hur hon ser ut när hon är ensam hemma? Nej, blev svaret. Varför ska hon då bry sig om hur hon ser ut när hon är bland folk hon inte känner? Är det för att hon ska bry sig om vad de kanske tycker om henne? Hon kommer inte träffa människorna igen, så vad är syftet med vad de möjligtvis tycker?

Folk dömmer varandra efter utseende. Ser man en person som är välklädd och tillfixad en vanlig dag (typ en man med kostym), så förknippar man det oftast undermedvetet med att det är en viktig eller framgångsrik person. Det är egentligen jättekonstigt. Folk som känner mig vet att jag brukar gå runt på stan på sommaren med mjukisar och linne utan att bry mig det minsta om vad folk möjligtvis tycker. Folk som inte känner mig tror nog att jag är arbetslös eller inte har råd att köpa vettigare kläder, vilket är helt bakvänt. Man ska klä sig i det som känns bekvämt, vilket inte säger någonting om hur man är som person eller hur framgångsrik man möjligtvis är.

Så poängen med mitt inlägg är egentligen en frågeställning: Har du på dig kostym när du är ensam hemma? Varför bryr man sig så mycket om vad andra tycker? Folk man ändå inte känner och troligtvis inte kommer lära känna?

Har man inget syfte med att klä upp sig borde man strunta i det helt och köra på det som är bekvämast och känns bäst för stunden.

:)

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.