Image for post
Image for post

Die Cote d’Azur ist eine beliebte Ferienregion an der französischen Mittelmeerküste, und wird auch Französische Riviera genannt. Allein der Name Cote d’Azur — „azurblaue Küste” — beschreibt schon die Schönheit und die Anziehungskraft dieser Region.

Die bekanntesten Städte sind unter anderem Nizza, Cannes und Antibes. Im Folgenden haben wir kurze Informationen zusammengestellt, die Ihnen dabei helfen können, ihren nächsten perfekten Ferienort zu finden.

Nizza

Nizza gilt als die „kulturelle Hauptstadt” der Cote d’Azur. Sie ist mit etwas weniger als 350.000 Einwohnern die insgesamt fünftgrößte Stadt Frankreichs und ist vor allem bekannt für die vielen Kunst- und Geschichtsmuseen und die gut erhaltene Altstadt mit zahlreichen barocken Gebäuden. Auch gibt es in Nizza mehrere Universitäten und natürlich nicht zu vergessen: Die vielen wunderschönen Kieselstrände mit prachtvollen Hotels.
Übrigens: Nizza ist aktive Partnerstadt von Nürnberg!
Mietpreise bewegen sich im Stadtzentrum für eine 2-Zimmer-Wohnung zwischen 700 und 800 Euro, außerhalb der Stadtmitte ca. …


Image for post
Image for post

Wilt u investeren in onroerend goed aan de Franse Rivièra? Het is waar dat deze regio van Zuidoost-Frankrijk veel troeven bezit die u kunnen overtuigen om de sprong te wagen.

Naast de nabijheid van de Italiaanse grens, profiteert de Franse Rivièra ook van de Middellandse zee. Gedurende een groot deel van het jaar geniet het gebied van een super klimaat. De aantrekkelijkheid van het gebied voor toeristen is inderdaad een van de sterke punten van de regio en draagt in belangrijke mate bij aan de economische, industriële en technologische ontwikkeling van de Franse Rivièra.

Côte d’Azur is niet alleen de grootste haven van Frankrijk en de derde van Europa maar beschikt ook over vier internationale luchthavens. Om serene beslissingen te kunnen nemen, moeten we naar de troeven van de regio van dichtbij bekijken. …


Cannes is een van de meest glamoureuze en aantrekkelijke bestemmingen ter wereld. Met een ongeëvenaarde ligging in het hart van de Côte d’Azur, kunt u de hele zomer in de bruisende zee zwemmen en de winter doorbrengen in de Alpen.

Met de Croisette in het hart, waar stranden, chique boetieks en het iconische Palais des Festivals te vinden zijn, biedt Cannes de ultieme luxe levensstijl.

Met de internationale luchthaven van Nice op slechts 25 minuten afstand is het gemakkelijk om zaken en plezier in Cannes te combineren. …

About

Liveonriviera.com

global real estate network

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store