1. Nap

Eljott hat a #HelloUSA projekt elso napja. 3:30, nagyon korai idopont a felkelesre. Viszonylag koran lefekudtem aludni, de sosem kellemes, ha orara kell ebredni. 4-kor indultunk a repterre, 4:40 korul mar leadtuk a csomagokat. Mint kiderult, a Business Classhoz Business Lounge jar, ahol mindenfele etel es ital vart minket: zsomlek, muzlik, joghurtok, kekszek, csokik, kulonfele kavek, alkoholok, cola termekek (Sandor, neked tetszene).

A Munchenbe tarto ut mindossze 50 perces volt es a felszallas utan nem sokkal mar etettek minket. Nem is a finom kaja volt a legmeglepobb, hanem a fem evoeszkozok es az uveg poharban kinalt narancsle. Kaptunk ingyen ujsagot is, es a harmas szekekben kozepen nem ult senki, „csak” ennyiben kulonboztunk az Economytol.

Munchen repterebol nem sokat lattunk. Eloszor kialltunk egy hatalmas sort, hogy megnezzek az utleveleket es a repjegyeket. Utana elindultunk a kiirt kapuhoz, ahol megint megneztek a repjegyeket, aztan bealltunk az Amerikaba tarto ellenorzeshez, ahol mindenfeleket kerdeztek, amiket szinte sertonek tartottunk a noveremmel, pl.: „Honnan jottunk?”, „Mit fogunk csinalni?”, „Hol fogunk lakni?”, „Milyen elektronikai eszkozok vannak a taskainkban?” A mellettunk allo sractol meg azt is megkerdeztek, hogy ki vitte ki a repterre…

A beszallas elott meg egyszer megneztek a repjegyeket. Negy csoportra osztottak bennunket a repjegyek alapjan, mi az elsoben voltunk. A csapbol valo beszallasnal kulon bejarat vezetett a gep elso felebe, es ami itt vart minket, az csupa meglepetes volt. Hatalmas, aggya alakithato ulesek, erintokepernyos tv, amihez taviranyito is jar, ha valaki lusta felkelni, vagy esetleg jatszana. Rengeteg kulonbozo film es sorozat nezheto, en a Still Alice cimu dramaval kezdtem, majd a Madagaszkar pingvinjeit neztem es a 101 kiskutyaval fejeztem be.

A kiszolgalas egyben felemelo es furcsa is volt. Beszallas utan meleg, citromos torulkozot kaptunk. Rogton utana meleg magvakkal (mogyoro, mandula, kesudio stb.) es peksutis reggelivel inditottak, majd salata, nemi hal es rak kombo kovetkezett, ezutan foetel, snackkent sajt es gyumolcs, desszertnek pedig fagyi. Egyedul a foetelnel kellett valasztani 4 lehetosegbol. Ezutan elsotetitettek a kabint es kvazi elkuldtek minket aludni. Alapvetoen ha egy ml hianyzott a jeghideg vizunkbol, mar jottek es toltottek megtobbet. Nagyiek pezsgoztek, en Bailey’s-t ittam. Allitolag magas legnyomason konnyebb berugni, de nekem csak elaludnom sikerult tole. A 8,5 oras ut alatt vegul 3 orat sikerult alvassal toltenem.

Az „alvasi” idoszak kozben kekszek, csokik, chips egy gyumolcsok voltak kikeszitve, es mindenki kapott egy fel literes vizet. Minden poharat elvittek, akkor is, ha tele volt. Szomoruan neztem, ahogy a teli vizespoharam eltunik mellolem. Ebresztes utan megint valaszthattunk: sajtok, felvagottak, gyumolcsok, csoki es sos keksz valamint lazac kozott, amit teriyaki szoszos tesztaval talaltak.

Erkezes utan eleg sokat kellett varnunk, hogy az utleveleinket ellenorizzek es levegyek az ujjlenyomatainkat. Vegul a vizumot el sem kertek. Minden repteri dolgozo jokedvunek tunt, es kedves volt. Miutan megerkeztunk a baratainkhoz, kipakoltunk es elmentunk egy csemege boltba. Vettunk mindenfele finomsagot: peksutit, dark cherry sodat, edesburgonyat. Hazafele meg utbaejtettunk egy pekseget, ahol beehive nevu kremest es egy barackos pitet/tortat vettunk. Az edesburgonya teljesen olyan allagu, szinu es izu, mint a sutotok, csak mikroban keszitettuk el. Nekem nagyon izlett, Ejjanak nem.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.