11. Nap

Mivel kint vagyunk, kiprobaltam meg egy Siri funkciot:

Valamint a Spy muzeumban keszitettunk egy kepet:

Koran keltunk, kijelentkeztunk a szallodabol, de ket csomagot otthagytunk, mert nem akartuk cipelni oket. Elso utunk a Dunkin’ Donuts-ba vezetett, mert ah Barcelonaban Ejjanak nem izlett, itt is ki akarta probalni, ez izlett neki. Egy fankot es egy melegszendvicset vettunk.

Innen a Crime muzeumba mentunk, ahol a szamolt egy ora helyett 2,5-et toltottunk, nagyon tetszett nekunk. Metroval mentunk tovabb. A metrojegy erdekes, az ara attol fugg, hogy milyen idoszakban es milyen messzire mesz. Egy embernek egy jegy kell, mert kifele is be kell rakni a kiengedo kapuba. A jegyek ujratolthetoek, es ha tobbet utaztal, mint amennyi penz a jegyen van, akkor nem enged ki. A kijaratoknal ezert van egy exit automata, ahol tudsz penzt tolteni a kartyara. Ha 0 van rajta, akkor a papirt nem adja vissza (kartya is van, azt nem vettunk).

A National Geographic muzeum elott beultunk meg egy Starbucksba enni. Vettunk ket gyumolcslevet, Ejja egy melegszendvicset, en pedig egy banana nut sutit. A muzeumban nem kellett belepojegyet fizetnunk, mert a hop on, hop off jegy tartalmazta. Az elso kiallitas nagy halakrol szolt, az szamomra nem volt tul erdekes. A masodik viszont Indiana Jones filmekrol, ott volt sok video arrol, hogy keszultek a filmek, az tetszett. Mindenki kapott egy tabletet, azon hallgatta a szoveget.

Innen a Feher Hazhoz mentunk, megneztuk hatulrol, majd lesetaltunk ahhoz az arushoz, akitol a sapkakat vettuk, mert itt olcsobban tudtunk pulovert venni. A varosban $40, itt pedig $20, es afat sem fizettunk. Az afacitt gy erdekes dolog, allamonkent kulonbozik. Tehat hiaba van kiirva az XY uzletlancnal, hogy valami $30, az tobb lesz az afa miatt. Raadasul a legtobb dolog igy dragabb pl.: New Yorkban, mint New Jersey-ben. Sot, New Jersey-ben az alap ruhakra (cipo, polo stb.) 0% az ado, de a luxuscikkekre mar van (taska, ora, koromlakk).

Miutan vettunk ket pulcsit (mint a jo turistak), a 17, C sarokrol visszasetaltunk a hotelhez, ami a 10, K sarkon volt kb. Innen taxival mentunk az allomasra, mert mar nagyon faradtak voltunk. Oriaspalacsintat ettunk (Evi sajtos, sonkasat, en epres citromosat), majd ettunk meg egy adag sajtszoszos sultkrumplit. Utana vettunk a Mamieknak ket kicsi bogret, hogy legyen miben inniuk a “Clooney-kavet”, meg egy magnest. Evi fagyit akart venni, de a McDonald’s-ben kozoltek vele, hogy nincs. Vegul a Starbucksban kotottunk ki (micsoda meglepetes), en egy Geande Chai Lattet es egy DC only Sweet Potato Slice-ot kertem, Evi pedig karamellas csokigolyokat es egy coconut watert.

Egy “elegans” McDonald’s

A vonathoz kb. 100 meteres sor allt, nem is kaptunk egymas mellett helyet, szerencsere! A mellettem ulo igen cuki, szoke Harry Potter kinezetu sraccal szobaelegyedtem. Kiderult, hogy New Yorkban el, es ajanlott is ket programot, amirol kesobb olvashattok majd. Hazafele egyebkent megirtunk 13 kepeslapot, es en a honvagy miatt magyar nepzenet hallgattam (illetve a Napra fele feldolgozasokat).

A Newark Penn Station allomas este meg rosszabb volt, de Ferko es Jani kijottek ertunk, ugyhogy “annyira” nem feltunk.

Arra rajottunk, hogy Washington sokkal jobb. Manhattant nem szeretjuk, zajos, tomeg van es budos. Washington szinte kihalt es teljesen mas. A szoke srac mondta, hogy szerinte nem is nagyon tartozik az orszaghoz, inkabb egy elszeparalt teruletnek tartja az orszagon belul.

Illetve hop on hop off busszal se megyunk tobbet, mert csak bkv busznak hasznaltuk, a kommentar nem erdekelt minket. Ahhoz kepest ritkan jar, keves jarat van, meleg van rajta (nyitott ajtoval kozlekedik…) es kevesebb a lehetosegunk is. Raadasul a megallohelyek sincsenek normalisan jelezve, sokszor integettnk a busznak, hogy alljon meg.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.