12. Nap

Ez a nap kellemesen indult, mert elmentunk egy amerikai palacsintashoz. Evi buttermilk pancake-t, en pedig ten dollar pancake-t kertem. Szerintem csak annyi kulonbseg volt koztuk, hogy az enyem kisebb volt, igy tobbet adtak (4 helyett 10 darabot). Evi epret kert az overe, en pedig belesuttettem pekandiot es kertem meg banant. Volt meg hozza ket juharszirup: sima es organic, szerintem az utobbi finomabb volt, mert nem volt annyira edes.

Caffee Mocha
Buttermilk pancakes with strawberry
Ten Dollar Pancakes with pecan and banana

Meglatogattuk meg a postat, hogy feladjuk a rengeteg kepeslapunkat. Evi szeretett volna elsobbsegit, de mint kiderult, az orszagon kivulre $ 27, igy maradtunk a sima belyegnel, ami orszagon belulre $ 0.35, kivulre pedig $1.20. Ezutan bementunk Manhattanbe moziba. A Ricki and the Flash c. filmet neztuk meg, amit mult heten mutattak be. Mivel hetfo delutan 2 volt, az atlageletkor 60 korul volt. A moziban kellemes ido volt (otthon hidegebb van a moziban), es nem helyjegy volt, hanem barhova lehetett ulni. A film jo volt, ajanlom! Innen nagy nehezen lesetaltunk a Pier 96-hez. Nehez volt megkozeliteni, mert az utak epitkezesek miatt le voltak zarva, de nagy nehezen csak odajutottunk.

Kepzeljetek el, lehet a Hudson folyon kajakozni. Ingyen. Jol olvastatok, ingyen! Ket molo kozott, ahol nem olyan nagy / nincs is sodras, teljesen ingyen lehet kajakozni. Annyit kernek, hogy ha sokan vannak, akkor 20 perc utan gyere vissza. Illetve van par szabaly, hogy merre mehetsz, pl.: ne menj ki a nyilt vizre vagy kozel a molokhoz. Es csak olyan mehet, aki tud uszni. A fenykepezogepet nem vittuk ki, igy a vizen nem csinaltunk kepeket (telefon sem volt nalam, ugyhogy csak fenykepezogeppel keszitettunk kepeket egesz nap). Egyebkent mar beuleskor vizesek lettunk, meg evezeskor is, de szerencsere vittunk valtoruhat.

Az utunkat a High Line Park fele vettuk. Elotte megalltunk egy olasznal, de mivel nem volt szabad asztal, vegul a Wendy’s kajaldaban kotottunk ki. Nem volt rossz, kvazi egy felejthetl KFC szeru gyorsetterem. A park a regi vonatsinek menten epult, nagyon szep a kilatas, tele van novenyekkel es padokkal. Kb. igy tudnam elkepzelni a tokeletes randihelyet. A Tenth Avenue mellett halad vegig, vannak kis bufek is, es rengeteg utcanal van lepcso/lift. A naplementenel tenyleg gyonyoru, ez a legkulonlegesebb park, amiben valaha voltam.

Innen a Times Square fele mentunk, mert Ejja kinezte maganak az M&M store-t. Harom emeletes es tele van idegesito, visito gyerekekkel. Kb. egy ora utan vettunk egy csomo csokit, ket polot, ket pizsamanadragot es es parnat. Nem sok idonk maradt az esti Times Square megcsodalasara (iszonyat fenyes a sok kijelzo miatt, de keson is sok a turista es budos van), mert 25 percunk volt elerni az elso ejszakai expreszt. Het utcat mentunk a buszpalyaudvarhoz, vegul rohantunk is, es sikeresen elertuk a buszt. A 20 perces utbol lett egy oras, mert a Lincoln tunnel (ez koti ossze New York-ot es New Jersey-t a Hudson alatt) elott lerobbant egy kamion es fel orat alltunk. Vegul Hackensackban eltreltek a buszt, mert egy keresztezodest teljesen lezartak rendorok es tuzoltok (tuzet nem lattunk).

Like what you read? Give Nóra Szepes a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.