Joy Anna Thielemans neemt afscheid van Thuis.

Eindelijk is thuis opnieuw begonnen, maar de grootste verrassing kwam er na de eerste aflevering. Actrice Joy A. Thielemans kondigde aan dat ze uit de soap stapt. Joy speelt al meer dan vier jaar de rol van Jana Blomaert. #nergensbeterdanthuis .

Op 15 februari 2012 (afl 3123) maakte Joy haar intrede in THUIS. Ze vertolkt het personage Jana Blomaert, een jonge tiener op zoek naar zichzelf en haar roots. Haar personage kreeg al snel veel sympathie van vooral jonge kijkers door de voor hen herkenbare verhaallijnen.

En niet alleen opmaar ook naast de set was Joy enorm actief. Een snap hier, een foto daar. Allemaal te volgen via haar én onze social media.

Dankjewel daarvoor, Joy!

Dankbaar

In november 2015 besloot Joy zelf om de scenaristen de tijd te gevenom haar personage stilaan uit de reeks te schrijven.

“Voor mij hoofde mijn vertrek niet snel te gaan, het was fijn om er samen de tijd en de ruimte voor te nemen.”

Nu, na meer dan vier jaar, besluit ze om dit hoofdstuk af te sluiten.

“Deel mogen uitmaken van de cast van Thuis heeft mijn hele weg veranderd en daar ben ik énorm dankbaar voor. Vooral omdagt ik hier fantastische mensen heb leren kennen: voor en achter de schermen, maar zeker ook onze kijkers. Thuis is een waanzinnige leerschool, elke dag opnieuw. Op, maar ook naast en rond de set. Die verschillende ervaringen wil ik in de toekomst verder verkennen. Het leven ging heel hard de laatste vijf jaar, zo hard dat ik soms vergat hoe ongelooflijk gelukkig ik mezelf moet prijzen met deze job. Misschien is dat wel de reden waarom ik kan stoppen: om extra hard te voelen hoe dankbaar ik ben. You only know what you’re missing when it’s gone.”

Naast thuis concentreerde Joy zich de laatste jaren op vele andere projecten, zowel op het scherm als in andere sectoren, waar ze nu dus voorrang aan zal geven.

Wanneer ze precies zal verdwijnen, houden de makers nog geheim.

#NergensBeterDanThuis

Maandagavond kondigde Joy haar afscheid zelf aan met de tekst #nergensbeterdanthuis .

Haar Instagram post:

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Lisa Cami’s story.