Image for post
Image for post

Lounais-Suomen sisualueen perinteikkäät Simonpäivät vietettiin 27.10. Samana viikonloppuna Turussa järjestettiin myös Valtakunnalliset Sisujohtajapäivät.

Valtakunnalliset Sisujohtajapäivät ovat jokavuotinen sisujohtajien kohtaamispaikka, jossa vaihdetaan ajatuksia ja toimintaideoita. Partio-ohjelmaa sovelletaan sisupartiolaisen toimintakykyä vastaavaksi, ja siinä ovat muiden sisujohtajien käytännön kokemukset ja vinkit avuksi. Valtakunnallisilla päivillä kehitetäänkin sisupartiota yhdessä keskustellen.

Tänä vuonna tapahtuman järjestäjänä toimi Lounais-Suomen sisualue, ja Turkuun kerääntyi sisujohtajia Helsingistä, Kotkasta ja Lohjalta. Pöydän ääressä istuvilta kuului kehuja alueen perinteikkäästä Simonpäivät-tapahtumasta, jossa tänä vuonna pelattiin erilaisia ulko- ja sisäpelejä. Loppuhuipennukseksi laulettiin karaokea ja pyörähdeltiin tanssilattialla.

Salissa oli iloinen tunnelma: karaokea laulettiin tauotta, aina oli innokas odottaja jonossa. Pöytien välillä liikuskeltiin vaihtamassa kuulumisia ja tapaamassa tuttuja ja tuntemattomia. Päivän päätteeksi tehtyyn isoon yhteiseen sisaruspiiriin mahtuivat ihan kaikki.

Saimme haastatteluun Eveliinan, Eveliinan ja Sannin, jotka saapuivat Simonpäivien viettoon Nuotiotytöt-lippukunnasta. …


Image for post
Image for post

Partion jäsenmaksu synnyttää monenlaisia kysymyksiä. Joku ihmettelee sen määrää, joku taas sitä, mitä jäsenmaksulla tehdään. Tämän Repolaisen jäsenmaksutietopaketin luettuasi olet paljon viisaampi näidenkin kysymysten suhteen!

Mikä jäsenmaksu?

Jokainen partiolainen maksaa vuosittain noin 60–80 euron jäsenmaksun. Se muodostuu keskusjärjestön (Suomen Partiolaiset) ja partiopiirien maksuosuuksista. Suomen Partiolaisten jäsenmaksuosuus on kaikilla samansuuruinen, ja Lounais-Suomen Partiopiirin jäsenmaksun osuus on tällä hetkellä 22 euroa. Jäsenmaksun yhteydessä voidaan kerätä myös lippukunnan oma jäsenmaksu, jos sellainen on. Maksun määrä siis vaihtelee piireittäin ja lippukunnittain, koska eri piireillä ja lippukunnilla on erisuuruiset jäsenmaksut.

Mitä maksulla saa?

Jäsenmaksun maksettuasi voit osallistua viikoittaiseen partiotoimintaan, ja sitä kautta olet osa suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. …


Tuntuuko adventtikalenterien myynti vuodesta toiseen vaikealta? Paperinpalan kauppaaminen seitsemällä eurolla voi joskus olla mahdoton tehtävä, kun kaupat pursuvat halpoja suklaakalentereita. On kuitenkin olemassa muutamia keinoja, joilla paperikalenteritkin saa myytyä helposti. Poimi tästä vinkit, ja kalenterit viedään käsistäsi!

Koko suku apuun

Aloitetaan helpoimmasta. Oletko jo varannut kalenterin jokaiselle sukusi jäsenelle? Käy läpi kaikki mahdolliset kummin kaimat ja serkun siipat joista olet joskus kuullut. Sukulaisesi eivät voi kieltäytyä ostamasta adventtikalenteria, ovathan he sentään samaa verta sinun kanssasi. Tällä tavalla saat helposti myytyä hetkessä ainakin 50 kalenteria.

Kavereille kanssa

Heti suvun jälkeen on kavereiden vuoro. Parhaat ystäväsi tukevat sinua kaikessa, siis myös kultaisen tonttumerkin tavoittelussa. …

About

L-S Partiopiiri

Lounais-Suomen Partiopiiri

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store