AntShares, Active Digitale pentru fiecare

AntShares este un proiect inceput prin anul 2015 si care este deja la a doua faza de ICO ( Oferta Initiala Publica) denumita de catre devoltatorii AntShares, rICO, (Oferta Initiala Publica Rambursabila) aflata in desfasurare pe site-ul platformei, https://www.antshares.org/ICO/Index , despre care voi vorbi in articolul viitor.

Trebuie notat faptul ca in Campania ICO de anul trecut au fost colectati peste 2200 BTC

Ce este AntShares si care sunt beneficiile majore pe care proiectul le pune la dispozitia investitorilor?

Antshares este un protocol descentralizat si distribuit care digitalizeaza activele din viata reala in active digitale, permitand inregistrarea, depozitarea, transferul, tranzactionarea, compensarea si decontarea printr-o retea peer-to-peer.

Antshares pastreaza inregistrarea tranzactiilor activelor digitale cu E-Contracte. In Antshares, token-urile digitale generate de contracte-e, functioneaza ca date cu substrat general si poate fi utilizat pentru inregistrarea de titluri si active cum ar fi, actiuni, creante de credit titluri de valoare, contracte financiare, puncte de credit, facturi si monede, si ar putea fi aplicate pentru domenii cum ar fi, strangeri de fonduri proprii, tranzactionare de capitaluri proprii, planuri de asigurare,finantarea de tip peer-to-peer, proframe de loialitate, fonduri de capital privat, lant de finantare, etc.

Practic AntShares este o platforma de investitii financiare care ofera o sumedenie de instrumente financiare noi, menite sa usureze munca investitorilor din domeniul crypto-monedelor si nu numai.

- Platforma AntShares inlocuieste token-urile cu E-Contracte-le

Transferul pe platforma Antshare se desfasoara sub forma de E-Contracte. In cele mai multe cazuri, transferul de active necesita semnaturile digitale semnate cu cheile private ale expeditorului si receptrotului. In anumite cazuri, este necesara o semnatura suplimentara a emitentului activului. Inregistrarea transferurilor de active pe platforma Antshare este o solutie onchain a transferului de active offchain.Nu exista noi obligatii juridice in care partile ar putea intra, asa ca, spre deosebire de tokenizare defectele din legi sunt eliminate.

- Autentificarea Identitatii este controlata de catre utilizator

Antshares va folosi certificate digitale pentru a efectua autentificarea identitatii utilizatorului. Utilizatorii fie ei, persoane fizice sau persoane juridice, pot aplica pentru certificate digitale la autoritatea de certificare (CA) pentru a demonstra corelatia intre identitate si cheia publica controlata. CA-ul nu va fi desemnat de catre Antshare, ci ales in mod liber de catre partile unei tranzactii. De exemplu, utilizatorii chinezi pot alege oricare dintre cele 38 CA-uri, recunoscute de catre MIIT, sau pot alege societatea care a inregistrat capitalul social sa fie Autoritate de Certificare, pentru a efectua autentificarea identitatii si eliberarea de certificate. Si mai mult decat solutia de certificare digitala X.509, Platforma Antshare foloseste blockchain-ul pentru a mentine lista de certificate revocate si este setat gradual sa dezvolte treptat o solutie de certificare si autentificarea identitatii bazata pe blockchain.

- Tranzactii Financiare

Platforma AntShares va folosi modelul “Joint” pentru pastrarea evidentelor contabile.

Evidenta Contabila fara Fork

Utilizarea monedelor fiat

Diviziunea muncii Nodurilor si profesionalizarea lor

- Scalabilitate Ridicata

Latenta scazuta si conectivitate mare

Dezvoltatorii AntShares sustin ca Blockchain-ul AntShares poate procesa mii sau zeci de mii de tranzactii pe secunda la o latime de banda de 100mbit/t + un hardware de calcul crypto-grafic extern, facand astfel ca Blockchain-ul AntShares sa fie unul dintre cele mai rapide Blockchain-uri dezvoltate pana in prezent. De asemenea AntShares va utiliza un nou mecanism de tranzactionare denumit Tranzactie Superconductoare.

Algoritmul ales de catre dezvoltatorii AntShares este “Algoritm de Consens dBFT”

Pentru informatii detaliate si intelegerea termenilor tehnici puteti studia Fisa Tehnica a proiectului: https://github.com/AntShares/AntShares/wiki/Whitepaper-1.1

Alte link-uri utile:

https://www.antshares.org

https://www.antshares.org/Blog/Index

https://antshares-slack.herokuapp.com/

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1571738.0

https://www.facebook.com/antshares

https://twitter.com/antshares