EncryptoTel: VoIP-ul criptat pe Blockchain, care ne protejeaza intimitatea.

Intr-o lume in care intimitatea dese ori nu ne este respectata sau incalcata, iar dreptul la intimitate de multe ori il consideram neimportant sau de negociat, intr-o lume in care datele cu caracter personal au devenit un bun de schimb, Proiectul EncryptoTel vine cu o solutie cat se poate de interesanta: Criptarea comunicatiilor respectiv apelurile de voce, video sau text.

Trebuie sa recunosc ca nu mai stiu alt proiect care sa se fi gandit pana acum la asa ceva, respectiv la protejarea intimitatii si a datelor personale.

Dese ori datele noastre personale, comunicatiile sau apelurile, ne sunt interceptate fie de companii si aplicatii terte fie chiar de guvernele care ar trebui sa ne protejeze. Sunt dese cazurile in care datele cu caracter personal au fost sustrase si mai apoi vandute sau publicate pe internet, fara acordul proprietarilor. Peste tot in lume, chiar si in tarile occidentale, astfel de abuzuri se intampla tot mai des, dreptul la intimitate nemaifiind respectat.

Proiectul Encryptotel, http://ico.encryptotel.com ,vine cu o solutie inovatoare si anume cu o aplicatie PBX cloud care va functiona pe protocolul SIP/TLS, si va fi compatibila cu servicii de mesagerie precum Skype sau Zoiper.

Versiunea EncryptoTel beta ofera deja criptarea traficului pe baza tehnologiei SIP/TLS. Acest lucru asigura un nivel de criptare de baza setat atunci cand conexiunea client-server este stabilita in scopul de a evita interceptarea si accesul neautorizat. EncryptoTel lucreaza in prezent la dezvoltarea conexiunii securizate a retelei sale proprii care se bazeaza pe doua contururi de retea ( interna si externa) si care include mai multe elemente inclusiv o autoritate de certificare organizarea VPN-ului, distributia de fisiere criptate, serverul HTTPS, s.a.m.d. Compania va implementa protocoale de securitate proprii, utilizand criptarea bazata pe protocolul blockchain.

O lista cu caracteristicile cele mai importante oferite de EncryptoTel:

- Redirectionarea apelurilor

- Autentificare in doi pasi (2FA)

- Criptarea si protejarea traficului

- Comunicarea gratuita

- Optiune ascundere numar de telefon

- Multi-platforma ( poate fi folosit pe orice dispozitiv conectat la internet)

- Inregistrarea conversatiilor

- Monitorizarea traficului

- Facilitatea de recunoastere vocala (IVR)

- Apelare video

- Memento-uri

- Bot de inteligenta artificiala ( initializare apeluri)

Tarifarea utilizarii aplicatiei Encryptotel se va face fie pe minut fie prin abonamente, in special pentru companiile care doresc sa achizitioneze aplicatia.

Plata va putea fi facuta, dupa cum era de asteptat, fiind vorba de o aplicatie care foloseste blockchain-ul, prin numeroase criptomonede insa optiunea principala de plata ramane tokenul aplicatiei si anume ETT. Plata prin aceste token-uri ofera discount-uri importante la achizitionarea abonamentelor sau platilor de tipul “pay-as-you-go”

Echipa Encryptotel are o vasta experienta in domeniul telecomunicatiilor, toti cei din echipa fiind fosti colegi, care au lucrat impreuna pentru aceeasi companie de telecomunicatii.

Au dezvoltat numeroase programe, baze de date sau protocoale de telecomunicatii.

EncryptoTel a construit deja un produs beta care poate fi testat de catre potentialii clienti si investitori. Echipa a participat anterior la realizarea unui numar de proiecte in domeniile respective, pentru implementarea cu succes si lansarea EncryptoTel, inclusiv crearea de sisteme de facturare, softphone, si sisteme ERP multifunctionale. Mai mult decat atat, ei au o experienta solida in integrarea acestor sisteme, in domeniul afacerilor.

Echipa Encryptotel, a demarat o campanie de strangere de fonduri , necesare pentru finalizarea aplicatiei finale precum si pentru achizitionarea licentelor necesare dar si pentru marketing, care promit ei, va fi unul foarte agresiv, campanie care se desfasoara pe http://ico.encryptotel.com .

Campania a inceput in data de 24 Aprilie si se va termina in data de 31 Mai 2017.

Pana in acest moment au fost stransi peste 1,5 milioane dolari preprezentand 50% din fondurile necesare terminarii proiectului ( plafonul maxim fiind setat la 3 milioane de dolari).

Pretul pentru un tokent ETT, a fost stabilit la 0.000047 BTC ( aproximativ 0.05 $) pana in acest moment fiind vandute peste 31 milioane tokenuri ETT.

Tokenurile vor fi emise pe blockchainul Waves insa acestea pot fi transferate si pe blockchain-ul Ethereum multumita aplicatiei de interoperabilitate, blockSwap, dezvoltata de echipa Incent.

Momentan bonusul oferit la achizitionarea token-urilor ETT este de 10% ( la suma investita) acest bonus fiind valabil pana in data de 30 Aprilie ora 23:59 UTC.

Link-uri utile:

http://ico.encryptotel.com