In this blog post, our founder and former chairwoman Katja Toropainen looks back on what the team behind Luova Aalto has accomplished so far.

Back in 2016, me and my two friends — Julia Hämäläinen and Iina Kerkelä — got the idea for Luova Aalto. We wanted to build a…

Väitän, että jokainen meistä on luova. Uskon myös, että suurimmalla osalla meistä on rajoittunut käsitys kyseisestä termistä. Se ei ole lahja, jonka saa syntyessään, vaan kyky jota voi kehittää koko elämänsä. Tulemme tarvitsemaan luovuutta tulevaisuudessakin — tässä kolme eri syytä miksi.

Luovuus on ongelmanratkaisua ja uuden luomista. Globalisoituva maailma tuo…

Arvostan arkena helppoa ja nopeaa syötävää, kuitenkaan tinkimättä ruoan laadusta tai mausta! Minulle ruoanlaitto on visuaalista. Tykkään kaupassa käydessä reseptien sijasta kuvitella mitä eri ainesosia tekisi mieli syödä ja keräilen niiden pohjalta aineksia ostoskoriin.

Salaatit ilman perinteisiä salaatinlehtiä kuuluu nykyään omiin arkilemppareihin ja jaankin teille nyt omat kesän suosikkini. Näissä salaateissa kätevyys on avainsana. Reseptiä et tarvitse, kunhan pilkot ja sotket kaiken sekaisin ja voilà — valmista syötäväksi! Tallenna kuvat puhelimeen ja käytä inspiraationa ensi kerralla kaupassa käydessäsi — tarkat ainesosamäärät ei ole näissä salaateissa niin justiinsa.

Kehotin ystäviäni osallistumaan Luovan Aallon järjestämään Luovuuspajaan. Vastaukseksi sain: ”Oon niiiin ei-luova ihminen kuin vain voi olla” ja: ”En mä osaa”. Luovuusasiantuntija Krista Launosella on ystävilleni, ja meille kaikille muillekin hyviä uutisia; ei ole todisteita, että joku toinen olisi perinnöllisesti toista luovempi. Kuulitte oikein, ei ole mitään todisteita, että Picasso…

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa arkiaamu kuin herkullinen aamiainen tunnelmallisessa kahvilassa? Vieläpä jos sen yhdistää ystävien näkemiseen tai hyvän kirjan lukemiseen. Helsinkiin on parin viimeisen vuoden aikana alkanut juurtua berliiniläistyylinen aamiaiskulttuuri ja yhä useammat ravintolat ja kahvilat ovat lisänneet aamiaistarjoilun menuihinsa. Helsingin aamiaistarjonta alkaa olla kova kilpailija myös viikonlopun brunsseille…

Luova Aalto

We are the Creative Community. We bring together people from various backgrounds to try new things, have fun & find their creativity in an inspiring atmosphere!

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store