10 parasta aamiaispaikkaa Helsingissä

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa arkiaamu kuin herkullinen aamiainen tunnelmallisessa kahvilassa? Vieläpä jos sen yhdistää ystävien näkemiseen tai hyvän kirjan lukemiseen. Helsinkiin on parin viimeisen vuoden aikana alkanut juurtua berliiniläistyylinen aamiaiskulttuuri ja yhä useammat ravintolat ja kahvilat ovat lisänneet aamiaistarjoilun menuihinsa. Helsingin aamiaistarjonta alkaa olla kova kilpailija myös viikonlopun brunsseille, jotka ovat monesti lähes tuplasti kalliimpia. Keräsin yhteen omat suosikkini Helsingistä — Voilà!

1. The Cock
Kortteliravintola, jossa tunnelmaa luo boheemi, tyylikäs sisustus. Laaja valikoima erilaisia annoksia kuten chiapuuroa, avocadoleipää ja smoothiekulhoja, joista voi koota oman näköisensä aamiaisen. Annoksissa on panostettu paljon ulkoasuun ja makumaailmat tarjoavat vaihtelua perinteisempiin vaihtoehtoihin. Royalin aikaisempi ravintola, Kellarikrouvi, oli samoissa tiloissa lähes 50 vuotta ja siellä kerkesi vierailla omat isoisovanhempani kuin myös Bill Clinton. Etenkin ravintolan alakerta huokuukin historiaa tiiliseinineen ja holvikaarineen.

Hinta: Yksittäisten annosten hinta vaihtelee 4–10€ välillä.
Osoite: Fabianinkatu 17

2. Date & Kale
Tunnelmallinen, hempeä ravintola Kampin ylimmässä kerroksessa. Tarjoilee vegaanista ruokaa ja panostaa puhtaisiin, luonnon raaka-aineisiin. Valikoimasta löytyy esimerkiksi banaanileipää ja smoothiekulhoja tarjoiltuna ihanista astioista. Persoonallinen makumaailma muuhun Helsingin aamiaistarjontaan verraten. Menun takana on Richard McCormick ja Anni Kravi.

Hinta: Yksittäiset annokset ovat 8€-10€ hintaluokkaa.
Osoite: Kampin Kortteli, Urho Kekkosen Katu 1

3. Sis. Deli + Café
Raikas, perinteinen buffetaamiainen keskustan ytimessä. Kestosuosikki ja varma valinta, jonka tarjoiluihin ei koskaan kyllästy. Samalla ketjulla on myös muita kahviloita ympäri Helsinkiä, joissa kaikissa samantyylinen simppeli ja viehättävä sisustus.

Hinta: Buffetaamiainen 11,5€.
Osoite: Kalevankatu 4

4. Kuuma

Kodikas, rento kahvila, johon jää mielellään istumaan pidemmäksikin aikaa. Täydellinen valinta jos haluat lukea tai kirjoittaa, sillä Brooklyn -henkinen tunnelma tuo takuulla inspiraatiota. Annokset koostuvat maukkaista, terveellisistä ja raikkaista raaka-aineista ja ne on tehty todella vetävän näköisiksi. Todella hyvää kahvia ja erittäin ystävällinen palvelu.

Hinta: Yksittäiset annokset maksavat noin 4–8 € kappale. Aamiassettejä tarjolla 16€ hintaan.
Osoite: Albertinkatu 6

5. Story
Vanhan kauppahallin tunnelmallisessa miljöössä sijaitseva kahvila, jossa on tarjolla hyvin laaja valikoima pohjoismaalaisia herkkuja. Löytyy niin yksittäisiä annoksia kuin aamiassettejä, jokaiselle jotakin: perinteisiä makuja, kestosuosikkeja ja trendikkäitä sesonkitarjoiluita. Toinen Storyn kahvila sijaitsee Kampin korttelissa. Kauppahallin tiloissa tykkään kuitenkin erityisesti kiireettömästä tunnelmasta ja valoisuudesta.

Hinta: Hinta aamiaisseteille 11–15,5€ ja yksittäisille annoksille 4,2–12,5€
Osoite: Vanha Kauppahalli, Eteläranta

6. Kahvila Sävy
Kodikas kahvila omaperäisellä sisustuksella lähellä Sörnäisten metroasemaa. Yksi Kallion leppoisimmista kahviloista, jossa aika tuntuu pysähtyvän. Huomasin pari vuotta sitten, että tästä tuli lempparipaikkani kirjoittaa kandia ja lyöttäydyin useasti nurkkapöytään heti aamusta ja uppouduin täysillä kirjoittamiseen. Valikoimasta löytyy herkulliset talon aamiaissetit. Erityisen plussan aamiaiselle tarjoaa talon granola ja erinomainen kahvi.

Hinta: Aamiaissetit ovat 8€-13€ hintaluokkaa.
Osoite: Aleksis Kiven Katu 12

7. Cargo
Ruoholahdessa sijaitseva rakennuskontilta näyttävä trendikäs ja minimalistinen kahvila. Täällä on hyvä uppoutua esimerkiksi lukemisen pariin ja nauttia päivänvalosta isoiden ikkunoiden vieressä. Hyvä vegevalikoima ja omana lempparina toimii talon tuorepuuroannokset.

Hinta: Hinta aamiaissetille juomineen 15€.
Osoite: Ruoholahdenranta 8

8. Moko Market
Kotoisa, värejä hehkuva paikka, jossa yhdistyy keskenään kahvila ja sisustusmyymälä. Kannattaa varoa, sillä ihanista sisustustuotteista saattaa helposti tulla ostettua jotain myös kotiin aamiaisen yhteydessä. Hyvä, perinteisempi buffetaamiainen, jonka tarjoilu aloitettiin vasta hiljattain. Erikoisherkkuna talon ohrauunipuuro.

Hinta: 12€
Osoite: Perämiehenkatu 10

9. Block by Dylan
Avara, valoisa ja moderni ravintola, josta on upeat näkymät Etelärantaan. Sisustuksessa käytetty suomalaista designia ja se huokuu retrohenkisyyttä. Aamiaisen voi koota yksittäisistä komponenteista, jotka sisältävät mm. tuorepuuroa, smoothieita ja croissanteja.

Hinta: Yksittäiset annokset hinnoteltu erikseen ja koko setin hinta 10,30€.
Osoite: Eteläranta 18

10. Fazer
Laaja buffetaamiainen kun kaipaat perinteistä, suomalaista aamiaista. Tarjolla esim. karjalanpiirakoita, lohta, marjasmoothieta, kaurapuuroa ja tietenkin Fazerin suosikkiherkkuja. Tila on ollut Fazerin omistuksessa jo vuodesta 1856 lähtien ja siitä onkin muototunut yrityksen sydän ja Helsinkiläisten kestosuosikki.

Hinta: Buffetaamiainen 13,90 €.
Osoite: Kluuvikatu 3

by Julia Hämäläinen
Luova Aalto — “bringing creativity in life”

Lue lisää toiminnastamme ja pysy ajantasalla tulevista tapahtumista:
Facebook: https://www.facebook.com/luovaaalto/
Twitter: luovaaalto
Instagram: luovaaalto