Feedback — još uvijek iznimka, a ne pravilo

Nekad smo više, a nekad manje svjesni svojih postupaka. Ako preispitujemo sebe i svoje djelovanje, bit će nam jednostavnije zaključiti što radimo dobro, a što loše. To će u konačnici dovesti do toga da ćemo biti sretna i zadovoljnija osoba. Kako bismo u tome uspjeli, osim prepispitivanja samih sebe, bitno je prepoznati i usvojiti feedback.

Feedback nije ništa drugo nego vještina

Vještina davanja, ali i usvajanja informacija koje nam pomažu da saznamo što radimo dobro, gdje griješimo i da znamo što možemo unaprijediti, pomažu nam na poslu kako bismo rasli profesionalno, ali i u svakodnevnom životu.

Većina nas teži iz dana u dan biti bolja osoba. Svakodnevno gledamo kako možemo raditi na sebi i što bismo novo mogli naučiti. Težimo napretku. Međutim, u tome je bitno da znamo kada griješimo, a kada nešto radimo dobro. Zato je bitno međusobno si govoriti što nam se sviđa, što nas je uvrijedilo, što nam smeta te što se može promijeniti i na koji način.

Postoji obrazac i cijeli niz pravila kako dati, a kako primiti pozitivnu ili negativnu informaciju o ponašanju

Ako dajete feedback, najvažnije je da budete što precizniji i kažete kako se osjećate. Iskažite emocije jer će ih ljudi najprije zapamtiti. A onda uz svoje osjećaje vežete činjenicu i situaciju koja je kod vas pobudila određene osjećaje. Primjerice, “Bila sam sretna kad si me nazvao jer znaš koliko mi to znači ili Pogodilo me što nisi javio da ćeš kasniti jer se večera ohladila.” Kada se nalazite s druge strane, važno je da feedback ne uzmete previše k srcu. Razmislite o onome što ste čuli, dajte si vremena i pronađite način kako sljedeći put odreagirati bolje u situaciji koja je u nekome pobudila negativne emocije.

Počnite od prijatelja, obitelji i najbliže okoline

Pohvalite, ali i recite otvoreno ako vam nešto smeta, zašto vam smeta i kako se osjećate u vezi toga. Jednom kada savladate tu vještinu, ući će vam u naviku i svakodnevni život. Pritom potaknite i svoju okolinu na isto.

Danas su, nažalost, ljubaznost i pohvala rijetkost. No, s pozitivnim feedbackom i pravilnim pristupom razveselit ćete ljude, namamiti im osmijeh na lice i bit će vam zahvalni. S negativnom povratnom informacijom treba biti nešto oprezniji. Dajte do znanja da ju dajete u najboljoj namjeri, a ako ne odmah, druga strana će kad-tad shvatiti koliko joj je ista pomogla.

Vrlo lako ćete zatim preko Facebooka poslati poruku dućanu u kojem ste bili i pohvaliti djelatnicu koja je bila iznimno ljubazna i pomogla vam oko odabira majice ili pak napisati konstruktivan e-mail s prijedlogom, npr. za uvođenjem dodatnog konobara u večernjim satima u vašem omiljenom kafiću zbog vremena čekanja na narudžbu.

Vježbajte, učite i širite kulturu feedbacka.

MR

Poznaješ li kulturu feedbacka? Na koji način koristiš feedback i kako ti to pomaže u životu? Ostavi svoj komentar!

Sviđa li ti se ovaj tekst, nagradi ga pljeskom (Clap) i podijeli ga na društvenim mrežama!