Istakni svoje rezultate i osiguraj razgovor za posao

Puno je savjeta kako napisati što bolji životopis, kako se istaknuti u masi i kako da potencijalni poslodavac izdvoji baš tvoj životopis i pozove te na razgovor za posao. Ne postoji ultimativni vodič za idealan životopis, ali neki mali trikovi zasigurno mogu pomoći da osiguraš mjesto na intervjuu.

Životopisi se mogu isticati svojim vizualnim i sadržajnim dijelom. Prilagodi ga svakom novom oglasu na koji se javljaš. Time točno ciljaš i daješ do znanja kako se odlično uklapaš u ono što poslodavac traži. Meni osobno, veliki je napredak bio kada sam osim imena poslodavca dodala i opis posla. Zatim sam testirala još jedan savjet koji se pokazao kao pun pogodak, a to je isticanje svojih rezultata i postignuća.

Napiši sve svoje ideje koje su rezultat tvoje inicijacije, a koje su se zatim implementirale u svrhu poboljšanja određenog poslovnog procesa. Koliko se promet firme povećao zbog tvoje ideje ili kako su tvoj način i pristup prema potencijalnim klijentima povećali prodaju… Dakle, istakni relevantne stvari koje će zadiviti potencijalnog poslodavca i izdvojiti te kao kandidata. To je jedan od najboljih savjeta koje sam dobila za uređenje životopisa koji mi je već kod prvih poslanih prijava za posao osigurao poziv na razgovor. I doslovno, već su me u prvim minutama pitali konkretna pitanja i tražili su da im objasnim kako sam postigla navedene rezultate.

Poslodavci žele čuti ono što što imaš sposobnost postići, koliko ćeš se potruditi i zalagati za postizanje zacrtanih ciljeva. Žele čuti priču kako ti je to uspjelo jer žele potvrdu da to možeš i radeći za njih. Istakni svoje rezultate što konkretnije — brojčano, u postotku, vremenski — i ne sumnjaj da će ti to pomoći da ti se obrate i pozovu kao potencijalnog kandidata.

MR

P.S. Ovaj tekst je također dostupan i na engleskom jeziku — link.

Kako tebi uspjeva ući u uži krug selekcijskog procesa? Što je to štote izdvoji od ostalih kandidata? Ostavi komentar i podijeli svoj savjet!

Sviđa li ti se ovaj tekst, nagradi ga pljeskom (Clap) i podijeli ga na društvenim mrežama!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.