Søkemotoroptimalisering tips for 2018

I denne artikkelen skal vi gå gjennom våre beste søkemotoroptimalisering tips for 2018 som etter nøye testing fortsatt holder fortet årevis etter implementering og som vil holde i årevis fremover.

Søkemotoroptimalisering (SEO), kan enkelt beskrives som kunsten og vitenskapen om å få nettsiden din til å komme opp med en høyere plassering i søkeresultatene enn andre sider med lignende innhold og samme målgruppe.

Det finnes millioner av nettsider på internett, og det øker hver dag. Hvis du vil at nettsiden din skal bli funnet vil det kreve mer enn et godt produkt — det vil kreve en robust SEO-kampanje.

Mange som prøver seg på SEO vil aldri virkelig klare å knekke denne “koden”, for det stemmer vel at Google ikke deler sine rankingfaktorer? De vil jo tross alt at vi skal betale for pay-per-click (PPC) annonser.

Det er finnes utallige teorier på diverse blogger om hvilke triks du kan bruke for å få din nettside til å klatre til toppen av søkeresultatene på rekordtid, gjør du et søk etter “top ranking factors” vil du finne en liste med over 200 forskjellige ranking faktorer du “må” ta hensyn til.

SEO handler ikke om å følge moter og trender. Og det handler heller ikke om å lure søkemotorene til å rangere siden din høyt opp søkeresultatene. God søkemotoroptimalisering handler om å forstå hvordan søkemotoren “tenker” og deretter konsekvent følge en strategi for å få deg dit du trenger å være.

Innen 2018 vil anslagsvis 73 milliarder telefonsamtaler stamme fra søkemotorer på mobil — Acquisio

Her er våre beste søkemotoroptimalisering tips for 2018

Start med sluttresultatet

Du må starte enhver SEO-kampanje med research. Finn ut hvilke nøkkelord du skal fokusere på og optimalisere siden din for. Å velge de korrekte nøkkelordene er svært viktig, se på søkeord som er relevante for dine produkter og tjenester og som folk faktisk søker etter, men likevel har lav konkurranse.

Tilby nyttig innhold av høy kvalitet

Google elsker å levere riktig informasjon til riktig publikum til rett tid. Hvis du tilbyr god, relevant informasjon vil søkemotorene elske deg, garantert.

Optimaliser innholdet

Forsikre deg om at hver side på nettstedet ditt er godt optimalisert. Velg ett nøkkelord for hver side og la hver av de sidene handle om de valgte nøkkelordene. Gjenta nøkkelordene et par ganger gjennom teksten, bruk synonymer for å unngå overoptimalisering.

Bruk metadata

Mange i denne bransjen, til og med anerkjente byråer, mener at metadata er dødt. Vi sier at det er ikke helt sant, årevis med testing viser at metadata som titler, beskrivelse, nøkkelord i URL og structured markup (schema) har en direkte innvirkning på resultatene. Overbevisende metabeskrivelser, som vises i søkeresultatene, styrker også click-through-rate (CTR).

Bygg linker til siden din

SEO handler fortsatt om linker — jo flere kvalitative, relevante og populære sider som linker til din nettside, desto bedre vil din side gjøre det i søkeresultatene.

Analysér, analysér, analysér

Du må analysere utviklingen din, fra uke til uke og fra måned til måned. Bruk Google Analytics for å holde et øye med besøkende på siden din. Sjekk rangeringene dine minst en gang i måneden og noter om du har fremgang, hvor fremgangen inntreffer og hvilke tiltak du gjorde.


Hvis du følger disse tipsene konsekvent og korrekt, vil nettsiden din klatre opp i rangeringen for de nøkkelordene du har valgt å fokusere på.

Husk at enhver reise starter med det første skrittet. Lær deg disse søkemotoroptimalisering tipsene, bruk dem, og start på din vei oppover søkeresultatene i 2018.

Dette er bare noen få tiltak å ta i betraktning for å hjelpe nettsiden din til en høyere rangering. For å få en bedre forståelse av hvordan disse strategiene kan bidra til vekst for din bedrift.

Mads Ottersland

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.