Twitter-året 2017

Snapchat vokser mer, men Twitter har sin sjarm. Analytics-portalen til Twitter påstår at jeg hadde 2,2 millioner visninger i 2017, drøyt 6 000 om dagen. Her er en liten kavalkade over hvilken melding som ble mest lest hver måned.

I januar fikk drøyt 1 600 med seg euforien min over å se Sarpsborg 08 nedsable IFK Göteborg i den årlige innendørskampen under Gothenburg Film Festival. Det var et omen om det som skulle bli et fantastisk år for lavbudsjettklubben!

I februar var det Josimar som nok en gang satte agendaen, og 1 900 fikk med seg at jeg var glad for at de tok tak i jukset med reiseregninger i fotball-Norge.

For noen år siden var stormannsgalskapen i Fredrikstad på et absurd nivå. Gravingen min i arkivet til supportersida deres slo an, og i mars fikk hele 2 700 med seg denne mimreposten på dagen for byderbyet mot Sarpsborg 08. Kampen tapte de for øvrig 0–4, en av flere leie borteturer for Fredrikstad dette året.

Jeg har en hyttetomt i Bjugn, og følger litt med på hva som skjer i kommunen. I april fikk 5 400 Twitter-brukere ta del i min fascinasjon over at Bjugns slovenske vennskapsby Piran ledes av en innvandrer fra Ghana. Den delen av Afrika er jo mer kjent for raske sprintere enn innvandrere til øst-Europa. Tilfeldigvis befant jeg meg senere den sommeren i Piran da Usain Bolts VM-seiersrekke på 100 meter tok slutt.

I mai var det Petter Pilgaards solreiser som fikk gjennomgå, noe 5 700 fikk med seg min bekymring over. Bare et par uker tidligere ble jeg for øvrig sittende på nabobordet til han, Vendela Kirsebom og Lothepus under en påskelunsj på Lorry.

I juni begynte FFKs problemer å bli gigantiske, og jeg gjorde et poeng av den elendige bortestatistikken, noe 4 600 fikk ta del i. Senere har også trenerne Olsen og Ingebrigtsen blitt en del av den utrolige forbannelsen. På Melløs får vi 21. april svaret på om Høgmo blir den sjette treneren på rad som mislykkes i å vinne en bortekamp med FFK.

Mye takket være Kjetil Wæhler, mannen Wimbledon kjøpte i 1999, var Sogndal på et tidspunkt i juli det laget i Norge som hadde tatt flest poeng de siste 10 kampene, noe som også fikk Wæhler til å like dette bildet som fikk hele 26 400 visninger. Men sesongen er lang: Wæhler ble skada og Sogndal rykka ned.

Det er nok flere som er interessert i norsk fotball enn norsk kollektivtransport på Twitter, men i august fikk 1 500 med seg hvor dumt jeg synes det er at stående passasjerer er unntatt fra beltepåbudet i norske busser.

I september spredte jeg ideen om en kraftig økning i panten til de over 4 200 som så denne meldingen.

I oktober gikk jeg gjennom hvor mange poeng de ulike byene hadde samlet i våre to fremste publikumsidretter, hittil i inneværende sesong. Det viste seg at Sarpsborg kom eksepsjonelt godt ut av undersøkelsen, noe 5 800 tvitrere fikk med seg. Ikke uventet var Fredriksstad Blads sportsredaktør raskt på pletten og prøvde å pense fokus over på hvilke byer som har flest bryggerestauranter.

I november kulminerte ordkrigen mellom Fredrikstad og Sarpsborg med et herlig oppgjør i lederspaltene på lokalavisene, noe 12 100 fikk med seg skjermdumpen min av.

En kan jo undre seg over årsaken til den enorme byrivaliseringen i Østfold, og 4 600 så meldingen hvor jeg prøvde å forklare hvorfor Jerv i lille Grimstad i større grad enn andre klubber ønsker å være farmerlag for nabobyen.

Hvem er så disse menneskene som holder ut med all denne fotballtvitringen? I følge Twitter er 96 % av dem menn, de bruker Twitter via Iphone og er stort sett 18 til 45 år. Sport og nyheter er de store interessene, mens mine følgere derimot er mindre interessert i humor og musikk enn den gjennomsnittlige Twitter-bruker. Twitter påstår også at de jeg når på Twitter kjøper sjeldnere bil, egg, melk og salte snacks enn tvitrere flest… Vil du også slå følge på Twitter, følg meg her.

Like what you read? Give Magnus Schaft a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.