Digimarkkinoijan apuvälineet — osa 1

Aloitin tälläisen artikkelisarjan, johon keräilen erilaisia palveluita ja sovelluksia, jotka olen itse havainnut toimiviksi apuvälineiksi digitaalisessa markkinoinnissa.

Maailmalla on satoja erilaisia markkinoinnin apuvälineitä ja niistä valitseminen voi olla haastavaa, siksi oon koonnut niistä omasta mielestäni parhaat palat.

Buffer

Buffer on paras työkalu sosiaalisen median sisältöjen hallintaan.

Bufferin avulla voit luoda “puskurin” postauksia eli ajastaa postaukset ja ketjuttaa ne kätevästi. Bufferin avulla varmistat, että kanavissasi on aina sisältöä tulossa. Palvelun avulla pystyt myös mittaamaan sisältöjen suosiota: linkkien klikkauksia, tykkäyksiä, retweettauksia ym. Maksullisessa premium-versiossa on tarjolla vielä paremmat analytiikkaominaisuudet.

Palvelu tukee kaikkia yleisimpiä sosiaalisen median alustoja: FB, Twitter, LinkedIn, Instagram sekä Google+(okei, lol). Palvelulla on myös oma mobiiliappi, joten sisältöjen jakaminen on helppoa myös kun olet liikenteessä.

Buffer.com

Meltwater

Mediaseurantaan hyvä työkalu on Meltwaterin palvelu. Palvelun avulla on helppo seurata keskustelua haluamasi hakuehtojen ympärillä. Meltwater kerää tietoa sosiaalisesta mediasta, websivuilta ja blogeista, joten kattavuus on seurannalle on loistava.

Palvelussa voit itse rakentaa haluamasi haut ja dashboardin niiden seurantaan. Optimaalisten hakujen rakentamiseen saat apua myös palvelun edustajilta.

Saat myös hälytykset kätevästi sähköpostiin sekä mobiiliappsilla notfikaatiot suoraan kännykkään.

Meltwater.fi

Canva

Canvan avulla on helppo luoda sisältöä tukevia kuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Softassa on tarjolla monia valmiita pohjia, joiden avulla näyttävien kuvien luominen onnistuu nopeasti. Kuvat on myös valmiiksi sopivan kokoisia someen jaettavaksi.

Editointi on helppoa ja valmiin pohjan fontin, värien tai taustakuvan vaihtaminen tapahtuu nopeasti. Palvelun käyttö ei vaadi niin syvää osaamista, kuin esimerkiksi Photoshop.

Palvelun perusversio on ilmainen, mutta siinä on tarjolla myös paljon maksullista sisältöä.

Canva.com

Mailchimp

Mailchimp on yksi ensimmäisistä sähköpostimarkkinoinnin apuvälineistä. Palvelu on mielestäni edelleen loistava ja tarjoaa helpon tavan luoda sekä hallita sähköpostikampanjoita.

Pystyt kätevästi muokkamaan valmiita pohjia hyödyntämällä näyttävän pohjan sähköpostillesi. Myös tarkempi kustomointi onnistuu ihan HTML/CSS-tasolla. Palvelu tarjoaa kattavan analytiikan kampanjoillesi sekä helpon tavan ajastaa postaukset sekä hallita osoiterekisteriä ja listojen tilauksia.

Mailchimp.com


Tässä olivat ensimmäiset 4 työkalua, seuraavassa osassa esittelyssä lisää. Jos jokin jäi askarruttamaan, kysy pois!