Digimarkkinoijan apuvälineet — osa 2

Tämä bloggaus on jatkoa edelliseen osaan, jossa esittelin neljä oivaa apuvälinettä digitaaliseen markkinointiin. Edellisen osan voit lukea alla olevasta linkistä.

Tässä osassa esitellään vielä muutama lisätyökalu digimarkkinoijan työkalupakkiin.

Adobe Photoshop

Edellisessä osassa oli esittelyssä Canva-työkalu, joka sopii hyvin esimerkiksi sisältöjä tukevien kuvien luomiseen sosiaaliseen mediaan. Jos kuitenkin Canvan kuvankäsittelyominaisuudet alkavat tuntua liian rajoittuneelta, voi olla hyvä sukeltaa Adoben legendaarisen Photoshopin maailmaan.

Oppimiskäyrä Photoshoppiin on ehkä hieman korkeampi, mutta netti on pullollaan hyviä tutoriaaleja, joilla oppiminen nopeutuu. Kun layerit, maskit jne. alkavat tulla tutuiksi, paljastuu Photarista todella monipuolinen työkalu digitaalisen markkinoijan avuksi.

Photoshop ei myöskään enää ole mahdottoman hintainen, vaan sen saa osana Creative Cloud -pakettia varsin kohtuullisella kuukausimaksulla, varsinkin jos olet opiskelija. Creative Cloudin mukana tulee myös muita Adobe-ohjelmia, kuten Illustrator.

Start A Fire

Start A Fire on näppärä lisäpalvelu, jonka avulla luot brändätyn “suosittelemme myös” -nappulan jakamaasi sisältöön. Nappulan avulla voit ohjata liikennettä esimerkiksi omaan blogiin tai muuhun sopivaan sisältöön.

Palvelun käyttöönotto on yksinkertaista ja se integroituu esimerkiksi Bufferin kanssa, jolloin kaikkiin jakamiisi linkkeihin ilmestyy tuo nappula. Palvelu tarjoaa myös hyvät statistiikkaominaisuudet.

Varoituksen sanana kuitenkin, että tämän tyyppisten lisäosien kanssa pitää olla tarkkana minkälaista sisältöä jaat. Et voi sokeasti ratsastaa esimerkiksi kilpailijoiden sisällöillä, niin että brändätty nappula ilmenee kilpailijoiden sivuilla sisältöä luettaessa. Mielestäni kuitenkin uutiset ja yleiset blogit ym. ovat ihan OK jakaa tämän nappulan kanssa.

Start A Fire

Medium

Luet tätä artikkelia todennäköisesti juuri tällä hetkellä Medium-palvelusta. Monilla on blogituotannon alustana perinteisen Wordpress, joka on ihan sinänsä hyvä ja toimiva alusta, mutta lisää näkyvyyttä sisäillöille saa, kun ne julkaisee Wordpressin lisäksi myös Mediumissa.

Palvelun parhaimpina puolina mielestäni on yksinkertaisuus ja keskittyminen itse sisältöön sekä sisällön jakaminen. Minimalistinen ulkoasu nostaa itse sisällön pääosaan ja artikkeleita on helppo rikastaa linkeillä ja kuvilla. Palvelun typografia on myös selkeä ja huolella valittu.

Medium.com


That’s all folks — ainakin toistaiseksi. Tässä oli omaa työkalupakkia. Kommentoi toki rohkeasti jos tiedät lisää hyviä työkaluja.

T. Aleksi


Like what you read? Give Aleksi Meldo a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.