Analizirao sam BiH ligu za Dnevni Avaz

Za najtiražnije i najutjecajnije novine u BiH (Dnevni Avaz)napravio sam analizu prvoligaša tj. njihove komunikacije na društvenim mrežama.

U analizi sam istaknuo kako je jasno vidljivo da klubovi nemaju interakciju s navijačima i kako je to jedan od segmenata koji bi definitivno trebali popraviti.

Mislim da ima jako puno prostora za napredak na ovom području (digitala) u cijeloj ligi. Klubovi još uvijek ne žele ulagati u marketing, a posebno digitalni marketing. Ulaskom privatnog kapitala u klubove stvari su se počele mijenjati. Novi vlasnici klubova, najčešće poduzetnici, svjesni su važnosti ulaganja u marketing. Oni shvaćaju da to nije trošak, već ulaganje

Većina klubova video podijeli preko Youtubea, a to onda smanjuje doseg tog videa kod fanova, što dovodi i do slabije interakcije.Mnogi klubovi isto tako čini mi se ne razumiju kako su korisnici društvenih mreža i cijela ta mlađa populaciji stalno u žurbi i nemaju baš vremena za dugačke video materijale ili recimo puno slika na jednom mjestu što klubovi rade. Npr. klubovi objave 90-ak slika na svom Facebooku, to je uvijek lakše nego odabrati samo nekoliko najboljih. Treba imati na umu da gotovo nitko neće ići i pregledavati svih tih 90-ak slika.

Cijeli razgovor i analizu možete pročitati u tiskanom, a vjerujem uskoro i u digitalnom izdanju.

I da, ne zaboravite kupiti moju prvu knjigu — Atomski Marketing po cijeni od 149 kn uz BESPLATNU dostavu.