Min dagligdag som rekrutteringskonsulent

Hej med jer :-)

Mit navn er Mark Brodersen, og jeg arbejder til dagligt som rekrutteringskonsulent hos SalesOnly.

Hos SalesOnly hjælper jeg virksomheder med at rekruttere nye sælgere til deres virksomhed. Det er et super interessant job og især variateten af mennesker man møder er helt genial.

Min interesse for salg startede helt tilbage til dengang hvor jeg var 10 år gammel. Jeg stod, som rigtig mange andre, og solgte lemonade fra en bod på gaden.

Lidt atypisk ift. hvad alle de andre drenge gjorde — men jeg kunne godt lide ideen om, at der kom frisk vand ud fra haven ned i noget blandet saft, som jeg efterfølgende kunne tjene penge på at sælge til forbipasserende på gaden.

Det gav ikke særlig mange penge ift. til tiden brugt, men det lærte mig rigtig meget om tålmodighed, dét at gøre noget ud af måden produktet blev solgt og omgivelsernes udseende.

Mine 2 bedste råd til sælger

1. Drop arrogancen

Jeg troede selv, at jeg var en verdensmand indenfor salg og markedsføring. Det gjorde mig arrogant, og jeg stoppede så småt med at lytte til folk, når de kom med anbefalinger om eksempelvis at justere lidt på måden jeg tilnærmede mig potentielle kunder. Et andet vigtigt perspektiv er, at man hurtigt kommer til at se sig blind på et kundesegment, da man forestiller sig hvordan de er, hvad de laver og hvor meget du potentielt kan hive ind til den virksomhed, som du er ansat ved. Det er ikke særlig smart og du går potentielt glip af en masse potentielle kunder.

2. Administrer din tid

En god sælger har styr på sin kalender. Det handler alt som om at effektivere sin tid og minimere fejl og mangler. Jeg selv er meget discipliner og tillader ikke at blive distraheret af andre når jeg arbejder. Det har været rigtig givende over en længere periode og har langt hen af vejen banet vejen for, at arbejdet blev udført korrekt.