Recoltare Celule Stem: Top 10 banci de celule stem romanesti

Image for post
Image for post

Cand vine vorba de recoltare celule stem, ne gandim intotdeauna la siguranta mamei si a copilului. Nu doar pentru ca totul sa decurga cat mai natural si nedureros posibil, dar si pentru garanta ca celulele stem nu vor fi afectate. In acest sens, publicatia noastra a intocmit un top al celor mai bune banci de celule stem din Romania.

Piata din Romania s-a imbogatit in ultimii ani cu zeci de firme noi care promit ca sunt cele mai bune, ca au o reputatie foarte buna si colaboreaza, la nivel inalt, cu cei mai buni specialisti.

Stim insa cat de greu poate fi uneori sa gasesti o banca de celule stem adecvata. Astfel, echipa noastra redactionala a facut un top de cele mai bune 10 banci cu servicii de recoltare celule stem, procesare si stocare a lor. Majoritatea firmelor de pe piata organizeaza concursuri si tombole pentru a oferi gratuit recoltarea.

Diferenta fundamentala dintre ele sta totusi in experienta pe care au avut in spate alti clienti si afilierea lor la diverse centre medicale sau banci de celule stem internationale. Daca sunteti interesati de lista celor mai bune firme care se ocupa de recoltarea celulelor stem, cititi in continuare. Metodologia care a stat la baza crearii sale a constat in popularitatea in mediul online, afilierea la diverse centre medicale, portofoliu de realizari si colaborari si feedback-ul clientilor din mediul online.

1. Life Solutions — Specialistul german in procesarea si stocarea celulelor stem

Life Solutions este o firma din Romania, afiliata la una dintre cele mai cunoscute banci de celule stemdin Europa. Este vorba de banca de celule stem Vita34, care detine aproape jumatate din mostrele aflata pe piata din Europa.

Pe site-ul lor lifesolutions.ro, gasiti numeroase informatii referitoare la procesarea celulelor stem si despre kit-ul de recoltare. Tot aici am gasit foarte multe informatii pentru informarea parintilor, mai ales a mamicilor, postari detaliate pe blog despre procedura. Este important de stiut ca procedura este total inofensiva atat pentru prunc cat si pentru mama.

Recomandam Life Solutions datorita portofoliului impresionant. De asemenea, numeroase persoane care au apelat la Life Solutions s-au simtit mai mult decat multumite de serviciilor lor. Life Solutions este firma la care ar trebui sa apelati daca sunteti interesat de calitatea si precizia nemteasca.

Ce ne-a placut foaret mult la firma Life Solutons este faptul ca explica atat de multe despre recoltare celule stem. Totodata, ofertele sunt personalizate pe masura nevoilor voastre. In oferta sunt incluse kit-ul de recoltare sange din cordonul ombilical si a tesutului ombilical, analize de sange atat bacteriologice cat si virusologice a sangelului recoltat. Echipa se ocupa de asistenta la recoltarea tesutului si recoltarea celulelor stem, precum si aflarea RH-ului si grupei de sange a copilului. Stocarea se poate face pe o perioada intre 25 si 50 de ani. Dovada unui profesionalism fara echivoc este garantia si asiurarea impotriva falimentului pentru 50 de ani de la semnarea contractlui. Este clar ca este o firma de incredere.

2. Banca de celule stem Regina Maria

Banca de celule stem a retelei de clinici Regina Maria este una dintre cele mai bune de pe piata romaneasca. Sub deviza asigura viitorul copilului tau, reteaua de clinci va poate ajuta atunci cand aveti nevoie de recoltarea de sange. Daca aveti abonament la Regina Maria este bine, puteti beneficia de reduceri.

Insa este clar ca aveti nevoie de un pachet separat. Costurile, desi in recoltarea de celule stem nu este un lucru atat de relevant si important, sunt destul de similare cu a tuturor jucatorilor seriosi de pe piata.

Un lucru important de stiut daca alegeti Regina Maria este faptul ca este prima banca de celule stem acreditata din Romania. Ceea ce spune multe despre reputatia lor. Am acordat locul 2, deoarece feedback-ului negativ din mediul online. Numeroase blog-uri si forumuri vorbesc despre lipsa de profesionalism a staff-ului si cateodata slaba pregatire nu doar cand vine vorba de recoltare celule stem, dar multe altele. Totusi, daca cunoasteti pe cineva care a avut o experienta buna in acest domeniu ar fi pacat sa nu folositi.

De asemenea, banca celule stem Regina Maria asigura 95% viabilitatea medie a tesutului recoltat si procesat.

3. MedLife — Recoltare celule stem

Cand vine vorba de opinii despre partea de recoltare celule stem de la MedLife, lucrurile stau similar cu situatia de la Regina Maria. Insa cu toate aceste reteaua de spitale MedLife este o solutie de profesionalism. Vorbim despre servicii medicale profesionale de probabil cel mai mare spital privat din Romania.

MedLife este una dintre cele mai bune solutii de recoltare a celulelor stem. Daca nu sunteti intr-un oras mare si langa voi exista un spital MedLife ar fi bine sa intrebati despre procedura.

MedLife are de asemenea si o banca de celule stem, asigurand astfel pe termen lung la fel ca Regina Maria si Life Solutions faptul ca aveti o protectie nu doar impotriva falimentului, dar si faptul ca lucrati cu unii dintre cei mai puternici jucatori de pe piata. Astfel, aveti siguranta faptului ca probele stocate nu vor fi alterate. Puteti avea incredere in MedLife ca este o solutie viabila.

4. CordCenter

Un alt mare jucator de pe piata recoltarii celuleor stem este Cord Center. Cu o vechime de peste 20 de ani pe piata din Romania, Cord Center este sigur o solutie excelenta daca doriti sa va asigurati ca aveti parte de un proces profesional si in siguranta. Apelati cu incredere la specialistii de la CordCenter.

Exista numeroase testimoniale atat pe pagina lor, cat si pe internet care ii recomanda sa fie probabil o solutie pentru cei interesati de procesarea si stocarea celulelor stem ale fatului. Pana la urma, siguranta copilului tau tine si de clinica cu care alegi sa lucrezi. Exista numeroase informatii pe site-ul lor despre procesul de recoltare a celulelor stem si stocarea lor in banca. Puteti afla mai multe curiozitati dar si studii de caz despre pacientii acestora. Informatiile sunt prezentate intr-o maniera usor de citit si de inteles de parinti.

5. EuroMedics — CRYO Bank

Am ales ca EuroMedics sa faca parte din top 5 datorita transparentei lor fara cusur. Preturile si planurile tarifare ale acestora sunt prezente pe site. Abonamentele incep de la 37 euro si ajung pana la 62 de euro. Pachetele sunt diferite si puteti afla de pe site mai multe informatii importante desre ce contine fiecare.

Banca si laboratorul se afla in Bucuresti si sunt acreditate ANT si Ministerul Sanatatii. Kit de Recipiente, HLA Gratuit, Separare Semi-Automată. De asemenea, EuroMedics este banca celule stem afiliata unei banci de celule stem din Elvetia. La fel ca in cazul Life Solutions, aveti siguranta unui partener mare care va garanteaza pe termen lung o colaborare serioasa, nesupusa unor riscuri iminente cand colaborezi cu firme romanesti precum faliment sau stocare necorespunzatoare a tesutului. Poti afla mai multe despre ei de pe site-ul lor aici: https://www.euromedics.ro/

6. Stem Sure — Banca englezeasca pe piata din Romania

Stem SURE este reprezentanta in Romania a Bancii BIOVAULT — cea mai importanta banca de celule stem din UK. Recoltare, Procesare și Stocare Celule. StemSure este destul de importanta pe piata din Romania, dar din cauza feedback-ului i-am situat pe aceasta pagina. In principal, fostii clienti acuza puncte din contract care nu erau foarte clare.

De exemplu, pe Google un fost potential client spune: Experienta neplacuta acum cativa ani, contract cu puncte neclare, chiar spre inselatoare, crestere anuala pusa intr-un context din care un om normal nu se prindea ca pretul va creste anual cu 4%, in eur. Noi am verificat cu un avocat si am renuntat la contract din aceasta cauza.

Totusi, fiind acreditata uneia dintre cele mai mari banci din afara, la fel ca Life Solutions si EuroMedics, puteti avea incredere in colaborarea cu ei. Un alt minus important ar fi totusi parasirea Marii Britanii a Uniunii Europene care va crea un soc pe piata. Nu stim cum se va comporta, de aceea, doar pozitia numarul 6 pentru ei momentan.

7. Future Health Biobank

Inca o banca de celule stem acreditata in Elvetia. Este una dintre cele mai mari banci de celule stem din Elvetia si una dintre cele mai experimentate. Ne-a placut site-ul lor deoarece prezinta informatiil intr-o maniera usor de parcurs si inteles de aproape oricine.

Un avantaj important ar fi faptul ca puteti achita planul de recoltare si stocare pe termen lung fara dobanda sau taxe usplimentare. Din pacate nu exista prea multe informatii de la clienti in mediul online ca sa ne pronuntam asupra reputatiei Future Health Biobank. Un alt minus este faptul ca desi este acreditata la una dintre cele mai mari banci elvetiene de celule stem, Elvetia s-ar putea sa nu mai aiba un acord cu UE, ceea ce ar putea ingreuna afacerile lor in Romania. Daca stiti mai multe despre ei, scrieti-ne in comentarii.

8. BIOGENIS

Biogenis este o banca de celule stem din Bucuresti cu o reputatie neutra pe piata. Sunt destul de buni in ceea ce fac, am gasit numeroase persoane multumite de serviciile lor pe diverse formuri si blog-uri. Daca sunteti din Bucuresti si bugetul vostru este limitat, puteti discuta cu ei. De asemenea, Biogenis este membru fondator ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem). Banca de celule stem cu stocare in Romania. Serviciile BIOGENIS se dezvolta in permanenta in directa coordonare cu cerintele clientilo. Sunt singura banca ce stocheaza proba de sange placentar in doua recipiente in Romania, cu posibilitate de a apela separat la fiecare dintre acestea. Nu se percepe plata in avans pentru stocarea in Romania si ofera Scoala Gravidei Biogenis gratuit pentru clienti.

9. Lifeline România — Banca ta de celule stem

Acreditări Internaționale. Experiență de peste 25 de ani în cercetare celule stem. Singura bancă ce oferă 3 tipuri de celule stem — separate la nivel celular. 24h/ 24 Alături de tine. 3 tipuri de celule stem. Bancă acreditată AABB. Stocare: 20 sau 25 de ani.

Departamentul de Cercetare si Dezvoltare Lifeline in colaborare cu Imperial College London, University of the West of England si Centrul de biotehnologie Miltenyi Biotech GmbH din Germania au dezvoltat un protocol unic in lume, brevetat in SUA, de izolare a celulelor stem ENDOTELIALE si MEZENCHIMALE din tesut.

10. BabyStem

Recoltare, Procesare & Stocare Celule Stem. Banca Nr. 1 In UK. Kit Celule Stem 100% Sigur. De peste 6 ani Baby Stem ofera alaturi de partenerii sai cel mai inalt nivel de profesionalism si calitate disponibil pe piata din Romania pentru serviciile de recoltare si stocare a celulelor stem. Acesta este motivul principal pentru care peste 5400 de parinti din Romania au ales Baby Stem pentru a asigura viitorul copiilor lor.

Incepand cu 2018 Baby Stem a devenit partenerul exclusiv al Cells4Life, cea mai importanta si cea mai mare banca de celule stem din Marea Britanie. Astfel Baby Stem a adus in exclusivitate pe piata din Romania, cea mai avansata tehnologie din lume pentru procesarea celulelor stem, TotiCyte.

Aceasta tehnologie unica ofera de cel putin 3X mai multe celule stem viabile in cazul unui tratament fata de oricare alta metoda de procesare disponibila pe piata din Romania.

Baby Stem este singura banca de celule stem din Romania, care ofera toate cele 3 variante de procesare si stocare a celulelor stem: TotiCyte, separare celulara si sange integral precum si posilitatea stocarii tesutului din cordonul ombilicat.

Written by

Publicatie online independenta

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store