Het is tof om je kindje te zien groeien

20 april dit jaar werd ik vader van Tess. Een verrijking van mijn leven, deze kleine meid.

Inmiddels is ze bijna elf weken oud. Stelt niks voor, hoor ik je denken, maar het is hard gegaan. Van klein babytje, begint het nu een echte dame te worden. Tenminste, dat vinden wij hier thuis. Waarschijnlijk zie jij nog steeds een baby.

Maar ik vind het tof om mijn kindje zo te zien groeien. Ze eet goed, ze slaapt goed, ze is het grootste deel van de dag vrolijk en dat is echt heel gaaf om te zien.

Het is gaaf om te zien dat alle liefde en passie die je geeft omgezet wordt in tevredenheid en groei.

Waar ze 51cm was bij geboorte, was ze gisteren al 61cm. Dat gaat de goede kant op.

En als ik nu ‘s ochtends in haar kamer kom, voordat ik naar het werk ga, dan zie ik herkenning in haar ogen. En de mooiste lach die je je maar voor kunt stellen.

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend, maar ik zie wel terug waar we het voor doen. Waarom we zoveel met haar knuffelen. En ‘s middags samen de dag doorspreken. Een babytje van deze leeftijd krijgt het misschien niet allemaal bewust mee, maar ik weet zeker dat ze er onbewust wel iets van mee krijgt.

Nu even zakelijk

Voordat ik verwezen word naar Facebook voor dit soort berichten…

De link naar mijn andere kindje lijkt me duidelijk.

Op 20 mei 2015 werd ik vader van Brand New Journey. Of mede-eigenaar, co-founder, mede-oprichter. Geeft het beestje maar een naam. Voor mijn gevoel ben ik vader van mijn eigen kindje. Alleen zijn er nu iets meer ouders in het spel.

Ook in het geval van Brand New Journey is het tof om te zien dat ons kindje groeit. Ik kan me de geboorte nog goed herinneren. Met z’n vieren naar de notaris en met iets wat klamme handjes elkaar de liefde verklaren. Samen een bedrijf starten.

Van de notaris reden we terug naar ons kantoor. Of kantoren, toen nog. In het verzamelpand waar we verspreid door het gebouw drie kantoren hadden. Alsof we getrouwd waren, terwijl we nog in een studentenhuis woonden. Met de vaatwasser-drama’s en vuilnisbaksoaps die het studentengevoel compleet maakten.

Na anderhalf jaar op deze locatie werd het tijd om iets voor onszelf te zoeken. We kwamen terecht in Het Nieuwe Kantoor in Den Bosch. Als je over de A2 rijdt, dan herken je het aan HNK op de gevel. Hier zitten we nu sinds november vorig jaar en vanaf dat moment merken we dat ons kindje een groeispurt krijgt. Waar klanten ons eerst individueel wisten te vinden, krijgt Brand New Journey nu zelf ook meer bekendheid. En dat is zo ontzettend gaaf om te merken.

We merken het goed aan onze klanten. Brand New Journey wordt gevonden via Google en regelmatig worden we aangeraden door een klant van ons bij een nieuw bedrijf. En dan weet je dat het goed zit met de groei.

En als je aan andere kant ook merkt dat Brand New Journey gezien wordt als interessante werkgever… De spreekwoordelijke kers op de taart.

Brand New Journey als werkgever

Op dit moment zijn we met z’n vieren. De vier ouders, of eigenaren. In augustus verwelkomen we Nelleke en groeien we met 25% (klinkt mooi). Nelleke gaat versterken op contentvlak. Ze brengt de nodige ervaring mee als het gaat om contentmarketing en PR. Wij kunnen niet wachten tot ze er is.

In september komt Marjolein ons helpen om onze propositie verder te optimaliseren. Kijken waar we het proces verder kunnen stroomlijnen en hoe we van onze werkwijze een product kunnen maken. Wij zijn ervan overtuigd dat we organisaties nog verder kunnen helpen door deze stap te zetten.

En gisteren kwam het besluit om het team nog verder uit te breiden. Dit keer met iemand die ons komt helpen met webdevelopment. Een senior frontend Wordpress developer hebben we de functie genoemd. Waarschijnlijk een uitdaging om deze persoon te vinden, want in mijn omgeving zie ik dat alle bureaus een vergelijkbare vacature open hebben staan.

Maakt niet uit, wij weten zeker dat deze persoon hier goed op z’n plek heeft met alle mogelijkheden om mee te groeien. Daarnaast kunnen wij ook niet wachten tot deze developer hier bij ons op kantoor komt zitten. Daarom de oproep en hieronder de volledige vacature: ben of ken jij die senior frontend Wordpress developer die graag bij een klein groeiend bureau aan de slag wilt? Neem contact met ons op!

Brand New Journey zoekt een senior frontend wordpress developer (40 uur)

Droom jij in CSS, HTML en PHP en houd je je graag bezig met het bouwen van websites? Dan heeft Brand New Journey een gave uitdaging voor jou.

Wat je je vrienden straks vertelt

Ik ga als een raket. Brand New Journey is hét bureau dat virtueel de geluidsbarrière gaat doorbreken en ik mag mee achter de knoppen zitten. Ik ontwikkel er de meest toffe websites en -shops. Samen met het multidisciplinaire projectteam bedenk en realiseer ik de UX, UI en (technische) invulling van sites.

Wat je écht doet

 • Je draagt bij aan de ‘fun-factor’ binnen Brand New Journey en haar partners.
 • Je bedenkt en/of maakt websites in wordpress.
 • Je maakt nieuwe concepten gereed voor de markt.
 • Je bouwt (HTML) nieuwsbrief templates.
 • Denkt na over hoe de website kan functioneren als een marketing- en salesfunnel.
 • Je onderhoudt websites.

Hoe je dat aanpakt

 • Je maakt technische ontwerpen op basis van input van de klant.
 • Je bedenkt échte oplossingen voor de klant.
 • Je overlegt ook met de art director (onze plaatjesmaker) voor het bijpassende grafisch ontwerp.
 • Je zet een design pixelperfect om in techniek.
 • Je werkt planmatig van strategie naar operatie toe.
 • Je pakt een NERF-gun en schiet geregeld op je collega’s.
 • Termen als Custom Posttype, Responsive en AMP klinken je als muziek in oren.
 • En je komt zelf met ideeën om ons te laten zien dat er nog veel meer mogelijk is op het gebied van webdevelopment.

Hoe je dag eruit kan zien

Na binnenkomst begin je de dag met een kop koffie (of thee). Samen met je collega’s bespreek je de (soms ad-hoc) zaken die opgepakt moeten worden. Je kijkt hoe je de klant het beste kan helpen, stroopt de mouwen op en gaat rap aan de slag. Lunchen doe je halverwege de dag gezellig met de rest van de bende. Na de broodnodige ongein ga je weer verder met het blij maken van onze klanten. Er moet nog een nieuwsbrief template gemaakt worden en de deadline voor het opleveren van die toffe site komt ook dichterbij. Om vijf uur (of wat later als je niet zo’n vroege vogel bent) is de eerste helft van de wedstrijd gespeeld. Iedereen is vrij om na de eerste helft lekker naar huis te gaan, maar bij Brand New Journey zijn er altijd nog een paar enthousiastelingen die nog een extra dot gas geven. Of die elkaar nog even uitdagen voor een wedstrijdje met de NERF-guns.

Dit zijn wij

Brand New Journey bestaat uit een kernteam van vijf vaste avonturiers, verschillende aanvullende partners en een wisselend aantal leergierige stagiaires. We hebben praatjesmakers, plaatjesmakers, strategen, HTML/CSS denkers, sidekicks en koffiedrinkers.

Dit ben jij

 • Je beschikt over een flinke dosis humor.
 • Je straalt enthousiasme uit en je hebt een ambitie.
 • Je houdt van koffie (vooruit thee mag ook).
 • Af en toe klantcontact schrikt je niet af.
 • Je vindt het fijn om in kleine teams en zelfstandig te werken.
 • Je bent een expert op het gebied van WordPress en je kunt o.a. met PHP, HTML, MySQL, Custom Posttypes, Javascript (JQuery)werken.
 • Je weet een PSD in een flits naar een thema voor WP om te zetten.
 • CSS’en doe je graag en weet dit optimaal op te zetten.
 • Je bent een geoefend scherpschutter met NERF-guns.
 • Je kunt denken vanuit de klant.
 • Je bent creatief of kunt op z’n minst communiceren met creatieve collega’s.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voornamelijk op development-gebied.
 • Je laat je leiden door big data en ervaring en niet geheel door je onderbuikgevoel. Meten is weten!

Hier gaan we voor

 • Een toffe plek bij een bureau dat als een raket gaat.
 • Uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.
 • Een vergoeding waar je gewoon blij van wordt.
 • Serieuze ruimte voor creativiteit en eigen initiatief.
 • Een lekkere werksfeer en gratis cabaretvoorstellingen van de collega’s.

Ben of ken jij onze nieuwe collega? Neem dan contact met ons op.