For English translation click here.

Recenzija: NOMAD Roadtrip

Danas je meni, a vjerujem i ostalima trčanje nezamislivo bez mobitela. Koristim ga ili za slušanje muzike ili da mi prati tijek trčanja. Ne samo zbog toga, nego i zbog ostalih načina korištenja, baterija na mobitelu mi je konstantno polu prazna.

Da tome problemu nekako stanem na kraj, nabavio sam prijenosnu bateriju koja mi je uvijek pri rucu. Kada mobitel pokaže da je baterija na 15%, obično ga spajam na tu bateriju. No često mi se desi da tu bateriju zaboravim napuniti i onda nemam nikakve koristi od nje. Isto tako nemam koristi od nje kada sam u autu. U autu je najbolje imati auto-punjač pa kada zatreba spoji se mobitel na njega.

E sada u ovu priči ulazi NOMAD Roadtrip auto-punjač koji u sebi ima ugrađenu bateriju od 3000mAh. Iskreno prije za ovakvu kombinaciju nisam niti znao da postoji i mogu vam odmah reći da se je pokazala jako dobrom. Roadtrip se tako može koristi kao standardni auto-punjač i kao prijenosna baterija. Laganih 2-in-1.

Osim ovoga, za Roadtrip me iznenadio i svojim jednostavnim dizajnom koji će zadovoljiti sve ukuse. Cijelom svojom površinom je gumiran tako da se ne kliže i teže se može oštetiti. Naravno zbog ugrađene baterije malo je teži, ali težina svejedno ne igra nikakvu presudnu ulogu jer se 90% svoga vremena vozi u autu.

Kako sam prošli vikend išao na putovanje, a baterija mobitela mi je bila na 30% spojio sam ga tijekom putovanja na Roadtrip i čekao da se napuni. Za nešto manje do sat i pol vremena, baterija mobitela je bila puna. Ovo me malo začudilo i onda sam skužio da Raodtrip podržava brzo punjenje od 2.4A. Brzo punjenje znači da ukoliko mobitel podržava tu opciju, za od prilike pola sata baterija se napuni na 50%, a onda se ostatak puni polako.

Roadtrip je također dovoljno pametan da kada se u autu priključi na 12V priključak (onaj za cigarete), prvo puni mobitel, a tek onda svoju bateriju. Kada se mobitel napuni, dovoljno ga je ištekati s Roadtrip-a, a njega ostaviti da mu se baterija napuni do kraja. Potrebno je nekih dva sata da bi baterija bila puna. S prednje strane se nalaze četiri LED diode koje pokazuju koliko je baterija puna i USB-C priključak koji postaje sve više standard. Osim ovog priključak, s donje strane se nalazi i standardni USB priključak.

Što za kraj reći o Nomad Roadtrip-u osim da je ova kombinacija auto-punjača i baterije savršena za one koji su stalno negdje na putu. Ne moraš misliti da li ćeš imati vremena da se mobitel napuni. Spojiš ga dok se voziš i ako je putovanje gotovo, ugasiš automobil, a mobitel se i dalje puni. Sada se ne može dogoditi da mobitel treba za neki hitni poziv, a baterija je prazna.

NOMAD Roadtrip se može kupiti po cijeni od $39.99 dolara na službenoj stranici. Kompatibilan je s svim Apple i Android uređajima. Prije kupnje, obavezno se registrirajte na stranici jer čete dobiti 10% popusta! I kada ste već na službenoj stranici, obavezno pogledajte ostale NOMAD proizvode jer neki od njih su stvarno “must have” pogotovo ako imate Apple uređaje.