Treamerin myyntipäälliköksi MeetFrankin kautta tiensä löytänyt Ida Grönman: “Työnhaku perinteisellä hakemuksella on aika vanhanaikaista”

MeetFrankille on kertynyt sen ensimmäisen toimivuoden aikana Suomessa jo yli 25 000 käyttäjää. Yksi palvelun kautta työpaikkaa vaihtaneista jakoi meille kokemuksiaan MeetFrankista.

Helsinkiläinen Ida Grönman työskenteli loppuvuodesta 2016 suomalaisen siivousyrityksen myynti- ja markkinointipäällikkönä. Hän viihtyi työssään, mutta tunsi toisinaan olonsa yksinäiseksi työskennellessään ainoana yrityksen toimistolla. Muun muassa yrityksen sosiaalista mediaa ja Google-mainontaa hoitava Ida törmäsi Instagramissa anonyymin rekrytointipalvelun mainokseen, jossa kerrottiin MeetFrankin näyttävän läpinäkyvästi tarjolla olevien paikkojen palkkatason. Kiinnostus sovellusta kohtaan heräsi.

“Halusin vain tsekata sovelluksen ja nähdä, miten se toimii. Minulla ei ollut varsinaisia aikeita vaihtaa työpaikkaa, ja koska MeetFrankissa ei tarvinnut käyttää aikaa hakemusten laatimiseen, oli kynnys sovelluksen lataamiseen matala”, Ida kertoo.

Sovellukseen kilahti oitis yksi erityisen mielenkiintoiselta vaikuttava kontaktipyyntö. Digitaalinen työnvälityspalvelu Treamer etsi tiimiinsä myyjää, joka keskittäisi työtunteja myös bisneksen kehittämiseen. Niin yrityksen kuin itse työnkin ihmisläheisyys kuulosti houkuttelevalta, sillä juuri se aspekti Idan silloisesta työstä puuttui. Ida laittoi Treamerin yhteyshenkilölle viestiä MeetFrankissa. Pitkän viestittelyn ja yhden tapaamisen jälkeen Ida allekirjoitti työsopimuksen ja aloitti työt Treamerilla myyntipäällikkönä.

“MeetFrank on mielestäni todella toimiva keino katsella mitä olisi tarjolla, vaikkei aktiivisesti uutta työtä hakisikaan. Koin anonyymiyden tärkeäksi ollessani itse tällaisessa tilanteessa, sillä varsinaista tarvetta työpaikan vaihtoon ei ollut, enkä halunnut silloisen työnantajani tietävän, että katselen mielenkiinnosta ympärilleni. Anonyymiyden lisäksi erityisen tärkeänä pidin helppoa kommunikointia työnantajien kanssa”, Ida kertoo.

Myyntipäällikön pesti työnvälityspalvelussa on vienyt Idan rekrytoivan osapuolen rooliin.

“Piilotyöpaikkoja on 75% työpaikoista, ja perinteisellä hakemuksella töiden hakeminen on aika vanhanaikaista. Avoimella työpaikkailmoittelulla rekrytoijat saavat paljon epärelevantteja hakemuksia, joiden läpikäymiseen kuluu tolkuttomasti aikaa. Työnantajat saavat huomattavasti laadukkaampia kandidaatteja, kun hakijat ovat jo työllistettyjä ja tyytyväisiä työssään, mutta avoimia uusille ehdotuksille. MeetFrank on aika uniikki palvelu, ja hakisin tällaisen anonyymiyden ja suoran keskusteluyhteyden mahdollistavan rekrytointisovelluksen kautta töitä jatkossakin”, Ida summaa.

Oletko sinä jo kokeillut MeetFrankia? Sovellus on ilmaiseksi ladattavissa App Storessa sekä Google Play Kaupassa.