Chewing Gum Og Dens Historie

Tyggegummi er en velsmakende godbit for mange selv om det kanskje ikke er en deilig dessert. Det er hyggelig å tygge tyggegummi etter måltider som det hjelper munnen føles ren og frisk og også smaker godt. Det er mange versjoner i tyggegummi for eksempel tannbleking versjoner og sukker gratis versjoner som kommer i en rekke varianter, inkludert mynte og frukt som man kan velge mellom. Barn elsker tyggegummi og de anser dem som søte godbiter.

I antikken folk tygget tyggegummi som var treet sap, og de har alltid likt å tygge på ulike ting som voks, latex, blader, korn, harpiks, søte gress etc. De gamle grekerne tygget på mastik treet harpiks, mens de gamle mayaene tygges saft av sapodilla treet. De gamle greske kvinner var glad i mastiche og brukte den til å rense tennene og også for å gjøre pusten søt. Sevjen fra grantre ble likt av nordamerikanske indianere og denne vanen spre seg til de menneskene som bosatte seg der.

Oppfinnelsen av den kommersielle tannkjøtt

Kommersiell tyggegummi kalt chicle i de dager ble først oppfunnet av John B Curtis i år 1848 som heter tyggegummi som Maine Pure Spruce Gum. Han begynte da å lage og selge flavored parafin snacks etter to år som ble mer populære i forhold til tidligere utgitt produktet. Den chicle ble deretter patentert av William Finley i 1869.

På slutten av det 19. århundre Thomas Adams startet sin eksperiment med chicle og bruke det han ønsket å lage syntetiske gummiprodukter. Selv om han prøvde seg på å gjøre ting som sykkeldekk, masker, leker og regn støvler, alle hans forsøk viste mislykket.

I 1869 tygget han på et stykke chicleand funnet ut at det hadde en god smak og tenkte at det ville smake mer hvis den har en smak som er lagt til den. Så åpnet han sin første gum fabrikken som var den første i sitt slag i hele verden. I året 1871 sine produkter ble solgt i stoffet butikker i for en krone et stykke tyggegummi.

En maskin for å lage tyggegummi ble patentert av Thomas Adams i 1871 etter at han visste om chicle to år før. Han senere oppdaget en ny metode etter 9 lange år som bidro til å holde produktet smaker godt selv etter at det ble tygget i noen tid. Det smaker med chicle ble eksperimentert med William White, som tilsatt sukker og sirup til blandingen. Han fant at disse ingrediensene aktivert smaken til å vare lenger i produktet som forble i munnen, selv etter kontinuerlig å tygge.

Opprinnelsen og etableringen av Bubble Gum

Tyggegummi ble først kalt som Blibber spekket som ble oppfunnet i 1906 av Frank fleer men aldri nådde butikkene for salg. Senere Henry fleer sammen med William Wrigley Jr oppfant Wrigley Double mintchewing tyggegummi i 1914 med tillegg av mynte og frukt ekstrakter til produktet for en bedre smak.

Oppdag vårt utvalg av amerikansk tyggegummi med Sukker og mange gode fruktsmaker og potensiale for skikkelig store. Vi i MegaCandy vet at du vil ha godteriet ditt så fort som mulig. sjekk ut megacandy.no for Tyggegummi.

MegaCandy
http://www.megacandy.no

Like what you read? Give Mega Candy a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.